NK duathlon schuift half jaar op naar 9 oktober; crossduathlon Almere keert begin 2022 terug op kalender – WTJ 1751

DONDERDAG – Wereldwijd wordt de Challenge Family gewaardeerd om z’n goede en snelle communicatie met haar atleten. Ruim van tevoren weten triatleten op die manier waar ze aan toe zijn met hun wedstrijdplanning. Alles beter dan pas twee weken tevoren vernemen dat een race niet door kan gaan. Toegegeven, een pandemie van deze omvang en duur hebben we geen van allen ooit meegemaakt en ook niet in de 43 jaar dat triathlon bestaat. Dus een draaiboek hoe het beste te handelen bestaat niet, evenmin weten regeringen vaak sturing te geven aan deze onzekere tijden.

Maar toch, zoals gezegd, Challenge informeert helder en duidelijk. Ook als het om berichten gaat, die men liever niet hoort. In het verlengde daarvan is Start2Finish (nauw verweven met Challenge Almere-Amsterdam) vandaag met twee uitgestelde wedstrijden naar buiten gekomen. Het gaat om het open NK duathlon op 3 april. Dat verhuist naar 9 oktober dit jaar. En ook de nieuwe crossduathlon van 14 maart moet een nieuwe datum vinden, maar dat niet dit seizoen maar pas in het voorjaar van het ‘ongetwijfeld veilige’ jaar 2022. Hieronder de berichtgeving, zoals we die ontvingen van de organisatie c.q. Jefry Visser.

De Tri2one Tijdrit Almere en het Open NK Duathlon stonden gepland voor 3 april. ,,Maar gezien alle onzekerheid, alle maatregelen die nu nog gelden en alle beperkingen waar we daardoor mee te maken hebben, is het niet haalbaar om dan een wedstrijd te organiseren. Het is heel erg jammer, maar de veiligheid van iedereen gaat voor en daarom willen we deze wijziging zo snel mogelijk met jullie communiceren”, aldus organisator Jefry Visser. ,,Natuurlijk kijken wij heel erg uit naar het organiseren van deze wedstrijd, maar helaas kunnen we het onmogelijke niet mogelijk maken.”

Van der Linde Crossduathlon & Giant MTB Race naar 2022 Voor de Van der Linde Crossduathlon & Giant MTB Race geldt dat de wedstrijd – die oorspronkelijk stond gepland voor 14 maart 2021 – helemaal geen doorgang meer zal vinden. ,,Die schuiven we door naar 2022. We vinden dat een wedstrijd als deze perfect past in het voorjaar of in het najaar: uiteindelijk toch de mooiste periode om een cross te organiseren. Dit voorjaar is geen optie, terwijl dit najaar waarschijnlijk bomvol evenementen zal zitten. Vandaar dat we ervoor kiezen om de Van der Linde Crossduathlon & Giant MTB Race door te zetten naar 2022. We overwegen het nog wel om later dit jaar – als de maatregelen dat toelaten – een gratis groepsrit op en rondom het parcours te organiseren.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.