Andreev en Mairhofer wintertriathlonkampioenen in Asiago; Gosse en Joep sluiten de rij; Bilbao krijgt EK 2022 – WTJ 1752

Pavel Andreev is zojuist winnaar geworden van de World Cup wintertriathlon in het Italiaanse Asiago. De twee Nederlandse deelnemers Gosse van der Meer en Joep Staps sloten de rij in de uitslag als tiende en elfde. Evengoed genoot het tweetal om eindelijk weer eens in competitie te zijn.

 

Andreev is achtvoudig wereldkampioen en heeft even zo vaak de Europese titel behaald. De Tsaar onder de wintertriatleten is nog altijd niet te kloppen al dringt de concurrentie wel aan. De Rus verloor bij het lopen wat terrein op de Italiaan Franco Pesavento en de Duitser Sebastian Neef, maar haalde dat met het mountainbiken al weer terug. Op de lange latten was de Rus vandaag net even sterker dan de Duitser. Andreev won de Worlod Cup uiteindelijk in 1.19.49 uur en Neef volgde op 23 seconden als tweede. Thuisfavoriet Franco Pesavento had vooral moeite op de fiets, maar werd wel derde. Joep Staps kon nog enigszins volgen bij het lopen, waarop hij de 9e tijd neerzette. Het mountainbiken was al een stuk zwaarder en bij het nieuwe onderdeel moest de Tilburger nog een kwartier toegeven op de specialisten. Maar de ‘fun’ om er bij te zijn, was er niet minder om. Gosse van der Meer liet vooral zien dat hij een sterk mountainbiker is. Alleen Pavel Andreev trapte harder door de sneeuw. Gosse moest nog wel een veer laten bij het hardlopen en eveneens bij het langlaufen. Voor Gosse stond een eindtijd van 1.35.01 uur op de klokken, Joep volgde ruim zes minuten later na 1.41.50 uur.

De vrouwenwedstrijd werd gewonnen de Italiaanse Sandra Mairhofer. De finale was nog best spannend want op de ski’s pakten de Oostenrijkse Romana Slavinec en de Roemeense Maria Luiza Rasina nog anderhalve minuut terug. De Roemeense was trouwens ook de snelste sneeuwloopster, maar zakte door het figuurlijke ijs met mountainbiken. Nederlandse vrouwen deden niet mee, maar toch is het goed om weer eens wat oranje op de wintertriathlonpistes te zien. Zelfs al is het dat nog maar ter opvulling van het startveld.

Eindelijk een wedstrijd, die door ging en dus meteen maar live in beeld gebracht door World Triathlon. Mooi in beeld gebracht trouwens. In de sneeuw levert sport natuurlijk ook prachtige plaatjes op.

Bilbao gastheer voor EK Multisports 2022

De kalender wordt verder al weer ingevuld met wedstrijden tot in 2022 toe. Zo krijgt het Spaanse Bilbao de European Multisport Championships voor dat jaar aangewezen. De bekende sportweek met duathlon, crossduathlon, halve afstand en aquabike, enigszins vergelijkbaar met het programma van het WK Almere dit jaar. We mogen er toch wel van uit gaan dat Bilbao er een pandemievrij sportfeest van kan maken….

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.