Ironman CEO Andrew Messick: ‘We hadden livestream IM Hamburg op zwart moeten zetten’ – WTJ 2907

DONDERDAG – Ironman CEO Andrew Messick heeft spijt betuigd voor het feit dat de Livestream van Ironman Hamburg niet op zwart ging gedurende een zekere periode na het tragische ongeval waarbij een 70-jarige motard om het leven kwam.

Dat zei de topman van Ironman. Hij zei ook dat de beslissing om de wedstrijd voort te zetten een ingewikkelde was, maar wel eentje waarvoor hij begrip vraagt. Dat geldt in zijn ogen niet voor de livestream, die nog zeker zes uur doorging met het wedstrijdverslag zonder enige melding van het ongeval. Pas toen kwam commentator Greg Welch met een officiele verklaring. Op dat moment kwam Denis Chevrot juist over de finishlijn. Eerder betoonde speaker Paul Kaye aan de finishlijn al in het openbaar zijn medeleven.

‘Ik verwijt Greg niets’

Messick zegt geleerd te hebben van het zo tragische verlopen evenement. ,,Terugkijkend deden we het met de livestream niet goed, maar ik verwijt Greg of de andere commentatoren niets. De situatie overviel iedereen volkomen. Zo’n ernstig ongeval met fatale afloop maakten we niet eerder mee. Ik denk dat we uit de lucht hadden moeten gaan, maar dat is niet gebeurd. Daarmee plaatsten we het commentatorenteam in een ongemakkelijke situatie waarin ze over de race spraken, terwijl iedereen die de race zag wist dat er iets vreselijks gebeurd was. Medisch is goed gehandeld. Onze operationele protocols zijn goed en goed gedefinieerd, maar dit was ook een media-incident. En dat gebeurde nooit eerder. Hier waren we niet klaar voor en dat reken ik mezelf aan.”

Messick zou in voorkomende gevallen de livestream ook op zwart zetten en de commentatoren laten uitleggen dat ze uit de lucht gaan ‘zolang we niet alle ins en outs van het incident weten en de families zijn ingelicht. En dat er een afdoende verklaring komt zodra we alle feiten op een rijtje hebben.’

Op de verhalen dat er te veel motoren op het soms smalle fietsparcours reden gaat de CEO-man van Ironman nog niet in. ,,Dat is nog deel van het onderzoek wat politie heeft ingesteld en waar wij als Ironman Group ten volle aan meewerken.”

Overigens was Andrew Messick afgelopen zondag niet in Hamburg, maar thuis op het hoofdkwartier van Ironman Amerika in Tampa. Dat leidde tot een weinig relevante email-wisseling tussen Messick en Tim Moria van TriathlonToday/3athlon.nl/Challenge. De laatste – zelf aanwezig op Challenge Salou – beweerde via allerlei bronnen/getuigen dat de Ironman topman de race wel degelijk in de Duitse stad volgde. Gekibbel over en weer dus, waar betrokken familieleden bij het ongeval hopelijk allemaal geen weet van krijgen. Het is de kool de sop niet waard.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.