Alles over tweede dag Roermond City Triathlon; NK-titels Geert, Margret en vele anderen – WTJ 3057

Foto: Christie Brouwer

ZONDAG – Twintig deelnemers vandaag op het Nederlands kampioenschap paratriathlon. Slechts 1 man ontbrak, Jetze Plat. Daarmee werd een nieuw Jetze-Geert duel uitgesloten, hetgeen niks af doet aan de Nederlandse titel voor Geert Schipper.

Geert heerst

De man uit Spanbroek had een ‘roll-over’ ten opzichte van de concurrentie. Ba 57.03 minuten was zijn 1/8e afstand klaar. 21 minuten later volgde Brendan Bischoff voor het zilver in de PTWC. Daar tussen nog wel een achttal paratriatleten in andere klassen. Brons bij de PTWC was er voor debutant Tijn van Lange-Verhoek, vierde werd Perry Koper.

Bij de vrouwen PTWC komen de concurrentes voor Margret Ijdema nog niet snel opdagen. Maar ze ging wel voluit, noteerde 1.16.37 uur en dat was de zevende tijd van de dag.

In de PTS2-klasse is wereldkampioen Maurits Morsink uiteraard ook in eigen land zeer sterk. Winnende tijd 1.12.17 uur en daarmee 22 minuten sneller dan Raf Bouwman, die het zilver ophaalde. Kampioene bij de vrouwen werd Sanne Koopman.

In de PTS3-klasse maakte favoriet Nico van der Burgt het waar. Zijn 1.14.07 uur was 13 minuten scherper dan de nummer twee, debutant Flip Breuer.

Kaj van Diemen was de enige deelnemer in de PTS4-klasse. De eindtijd van deze Nederlands kampioen was 1.21.53 uur.

Japanner enige buitenlandse deelnemer

In de PTS5-klasse deed de enige buitenlandse deelnemer op dit open NK mee. De Japanner Tetsuki Kaji was in 1.06.12 wel de snelste, maar vanzelfsprekend geen kampioen. De titel ging naar Maarten Peters uit Gendt in 1.11.31 uur. Geen andere tegenstanders. Snelste vrouw en nationaal kampioene was Ingrid de Oude.

De PTVI-klasse dan. De nummer twee overall achter Geert was Sander Koomen samen met guide Daaf Plomp. Hij won dus bij de atleten met een visuele beperking. Roel Scheij werd 14 minuten later tweede en Jos Lavrijsen pakte het brons. Loes Bloo mag zich nationaal kampioene PTVI noemen. In de open klasse won Jolein Blom.

OD triathlon voor Sem Kroonen en Annabel Wouters

In het voorprogramma van het NK paratriathlon zaten nog heel wat series op dit tweedaags weekend waarin Roermond ruim 1000 triatleten naar zich toe trok. De OD triathlon werd gewonnen door Sem Kroonen, gisteren nog actief op de relay TC. Als enige dook de Oosterhouter onder de 2 uur: 1.58.56 uur. Op 1.40 volgde ‘mister Ironman Sweden’ Sven Bams en kort daarna kwam Sems streekgenoot Bryan van Rutten binnen. Lars Baeyens was op een vierde plaats ‘eerste Belg’ en daarna volgde Koen Wesselink.

Sem hier 2e van links, zaterdag met zijn team Ironmanagers.

 

Snelste trio was het team Schrauwen. Op een 32e plaats was Annabel Wouters de eerste vrouw die binnen kwam. Ze deed er 2.27.38 over. Zeven minuten later is Veerle Heiligers haar ‘runner-up’. Master Annemarie Cox (en nee, dat is niet de kanovaarster van de Spelen) volgde als nummer drie aan de finish. Totaal 177 deelnemers.

Sprint

De sprint triathlon werd gewonnen door de in Maastricht woonachtige Italiaan Alessandro Colucci. Drie seconden later volgde junior Stijn Koole uit het beroemde Zeeuwse triathlongeslacht. De Belg Dries Vanspauwen maakte het podium zo internationaal mogelijk. Op de zevende plaats overall volgde al Femke Scheepers. De sterke juniore had weinig moeite met de concurrentes Anne van den Meulengraaf en Loesha Loos.

De Iron Kids Mini triathlon was een kolfje naar de hand voor de Belgische jongen Daan Verspauwen en voor Jaydee Leenders. De Iron Kids Super mini triathlon werd gewonnen door Kai van Gansewinkel en Valerie Hoep.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.