Haute-Meuse gaat niet door; er zijn ergere dingen dan afgelaste triathlons; Agenda voor dit weekend – WTJ 1942

VRIJDAG – Een week geleden stond feitelijk ook de tweede editie van de Watergoed Valburg triathlon op het programma. Logisch dat nog niet elke organisatie het aan durft om een evenement weer helemaal op te tuigen. Valburg gelegen in de Gelderse gemeente Overbetuwe heeft wel een pracht ambassadeur trouwens, waar ze trots op zijn. Het is Marcel Gierman, waar we het gisteren ook al over hadden met zijn Dual Sport Tri Team. Marcel is 26 jaar triatleet en won inmiddels 58 (!) triathlons. Alleen al dat aantal is bijzonder, daar komt op Rob Barel na bijna niemand aan. Marcel deed ook twaalf Ironmans staat er op de site van de Watergoed Valburg Triathlon. Maar goed dit jaar heeft noch Marcel, noch enige andere triatleet iets aan het evenment. Volgend jaar 10 juli nieuwe kansen.

Ook niet door gaat de Internationale Triathlon van Haute-Meuse, we vreesden er gisteren al voor. De triathlon was op zaterdag en zondag, vierde editie. Maar eigenlijk valt dat alles in het niet bij de drama’s in met name Duitsland en Belgie en Limburg. De organisatie van Haute-Meuse beseft dat ook. Hun boodschap:

Helaas hebben de plaatselijke autoriteiten, vanwege de huidige moeilijke weersomstandigheden, besloten dit evenement af te gelasten. Ons hart gaat uit naar allen die door de recente gebeurtenissen zijn getroffen,” luidt het bericht op de website van de gemeente Anhee.

We kijken nog even een weekendje terug toen bij de Zuiderburen nog de triathlons van St. Martens-Latem en Aalst werden gehouden. Geen Nederlanders aan de start overigens. Simon Decuyper won de eerste wedstrijd met Louis Nayaert en Tim van Hamme op de plaatsen twee en drie. De kwart afstand bij de vrouwen was voor Charlotte Deldaele met naast haar op het podium Sonja Skevin en Liesbeth Wouters. En in Aalst was het een sprint-triathlon. Winnaars daar Jasper Sabbe en Alexandra Tondeur, ook niet de eersten de besten.

Dit weekend is het een stuk rustiger. Een paar XTerra’s, de Altriman in Frankrijk, de triathlon van Aarschot en de Ironman 70.3 in het Britse Staffordshire met langs de kant Els Visser als supporter en in het deelnemersveld twee Nederlanders: Richard Tuitel en Nienke Fishwick. Even stond ook de nieuwe Challenge in Moskou op het programma, maar die is uitgesteld naar 2022. Wat wel blijft is de battle tussen Jan Frodeno en Lionel Sanders. We kijken er naar uit, zoals ook naar de apotheose van de Tour de France. Over de Tour gesproken. In La Course (voorheen Tour de Feminin) had Shirin van Anrooij eerder deze week de witte trui om de schouders. Ze blijft ons verbazen, deze Zeeuwse topsportvrouw.

Nog een paar foto’s over de laatste voorbereidingen op The Battle tussen Frodo en The Colonel. De hele triathlon, die staat hen te wachten deze zondag!

En verder past het om deze bij vlagen gitzwarte week nu maar even gedag te zeggen…..

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.