Huldigingen WK paratriathlon Abu Dhabi en andere mooie plaatjes kort voor de start WTCS – WTJ 2075

VRIJDAG – Na gedane arbeid is het goed huldigen. De Nederlandse equipe op de WK’s paratriathlon komt al bijna tien jaar gegarandeerd met medailles naar huis. Dit keer iets minder dan op het vorige WK in Lausanne, waar 1 x goud, 2x zilver en 1 x brons gehaald werd. Nu was het goud, zilver en brons. In deze WTJ foto’s van de huldigingen en later meer beeldmateriaal van o.m. Tony Zaferes/World Triathlon.

We spraken inmiddels bondscoach Bas de Bruin, die samen met Neiske Becks en Ruud Kuipers het succesvolle TeamNL begeleidde. Bas neemt zijn atleten stuk voor stuk even door. ,,Jetze heeft afgelopen weken lekker rust gehad en merkte dat wel. Maar nog genoeg power om te winnen. Geert was extreem gebrand op goed maken Tokyo. Margret ging stuk beter dan Tokyo. Nog niet 100%. Nico ging voor 2e plek. Derde is ok maar niet tevreden. Was vorige week nog wat ziek. Maurits veel last van de hitte. En zwemmen zonder Wetsuit is in zijn nadeel. Sander Koomen met Daaf Plomp goed gedaan. Max haalbaar was 10e. Nu elfde (denk Ik). PTVI is het sterkste en breedste mannenveld. Progressie van Sander is goed. Hij is pas vorig jaar begonnen.”

Aan het WK paratriathlon deden 96 atleten uit 27 landen mee. Dat is iets minder dan in de jaren dat Rotterdam en Lausanne gastheer waren, maar toch een mooi aantal. Bovendien hebben 15 landen medailles behaald, dus de buit is mooi verdeeld. De medaillespiegel leert ons dat ‘we’ op een gedeelde vijfde plaats eindigen. Hier komt ie:

1.USA 3-1-1
2.Spanje 2-4-2
3.GB 2-1-1
4.Frankrijk 2-1-0
5.Nederland 1-1-1
Russische Triathlon Federatie 1-1-1
7.Australie 1-0-0
8.Brazilie 0-1-1
9.Italie 0-1-0
Japan 0-1-0
11.Belgie 0-0-1
Duitsland 0-0-1
Finland 0-0-1
Oekraine 0-0-1
Oostenrijk 0-0-1

We gaan ook nog even uitzoeken of Jetze Plat met vijf wereldtitels (en 1 keer brons) nu ook de meest succesvolle paratriatleet op de WK’s is, maar dat vergt even wat meer tijd.

En dan zijn inmiddels ook de World Triathlon Championship Series in Abu Dhabi begonnen. Omdat Bas er toch is schiet ie nog gauw een paar plaatjes kort voor de start. Jorik van Egdom is overigens niet gestart.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.