Stephan van Eijk en Irene Ittmann winnen wintertriathlon; Vier halves voor Kika Extreme Team; Vrouwenweek komt eraan – WTJ 2141

ZATERDAG – We hadden nog 1 wedstrijd over het hoofd gezien, nota bene aangesloten bij de NTB. De organisatoren van de wintertriathlon Gouda hadden hun evenement perfect getimed. Zaterdagmiddag, nog een uurtje vervroegd zodat alles ook echt door kon gaan. De wintertriathlon van Gouda is in handen van langlaufvereniging Gouda, die al sinds 2017 dit evenement op touw zet.

Stephan van Eijk wint opnieuw

De blauwe kunststofbaan wordt gebruikt voor het laatste onderdeel: zes kilometer langlaufen. Daar gaat zes kilometer hardlopen en 15 kilometer mountainbiken aan vooraf. De beslissing valt dan met zes kilometer op de lange latten of ‘Nederlandse loipes’. De korte afstand bestaat ook. Meedoen kan mits je minstens een keer geoefend hebt op het langlaufen.

De wedstrijd werd voor het laatst gehouden in 2019 en toen gewonnen door Stephan van Eijk. Hij was er wederom en besliste de wedstrijd opnieuw in zijn voordeel. De nummer twee was Jos Verest van het Stichtse Langlaufteam. Allebei specialisten op de lange latten, maar Stephan zien we ook al vaker in de meerkampen. Brons ging naar een echte allrounder: Ruben van Duren van Triathlonvereniging Hilversum (TVH). Hij is triatleet, maar ook fervent swimrunner en was in Gouda al eens vierde.

Irene Ittmann wint het op de latten

Ervaring telt zeker. Irene Ittmann heeft het langlaufen van geen vreemde. Haar man Machiel heeft menig nationale langlauftitel op zijn naam staan. Machiel deed niet mee, Irene wel. Net als twee jaar terug was ze winnares. Dit keer ging ze Marloes Voorhout en langlaufster Petra de Bruin vooraf. Na het lopen werd Irene ingehaald door Marloes, die op een gravelbike reed, waar de meesten een ATB hadden. Het langlaufen had Marloes echter minder goed onder de knie, waarop Irene haar weer voorbij ging. ,,Marloes lag na het fietsen twee rondjes voor met langlaufen, maar daar haalde ik haar weer bij om met twee rondjes voorsprong te winnen”, aldus Irene. De uitslagen van de kortere afstanden volgen in een later stadium.

De wedstrijd is voor de langlaufers onderdeel van de Holland Cup: een competitie van een aantal rolski-wedstrijden, langlaufmarathons en dus deze wintertriathlon.

Kika Extreme Team heeft 4 halves in petto

Nieuws van het Kika Extreme Team, dat dit jaar zo succesvol en prominent aanwezig was in de Ironmans 70.3 van Maastricht en West-Friesland, maar ook over de grenzen. Gisteren maakte het Kika Extreme Team bekend waar ze volgend jaar met een groep atleten heen gaan. Meedoen aan een halve triathlon en geld inzamelen voor kinderen met kanker, dat is de achterliggende gedacht van het Kika Extreme Team. Ze zijn volgend jaar te zien/te gast in de Ironman 70.3 van West-Friesland, Maastricht, Vichy en (voor het eerst) Emilia-Romagna. Wie zich aansluit bij het team wacht een volledig verzorgd avontuur om nooit meer te vergeten. Binnenkort meer info, want Trikipedia en Kika Extreme Team gaan komend jaar nauw samenwerken.

Vrouwenweek vanaf morgen

De Vrouwenweek begint dus maandag. We hebben wederom een aantal zeer interessante interviews afgenomen, die we vanaf maandag met jullie gaan delen. Atletes uit binnen- en buitenland. Vrouwen met bijzondere verhalen. Het voorbereidend werk is grotendeels door Ruud gedaan, zodat Wim alvast wat meer aan de lijstjes kon werken, die daarna volgen. Verder hebben we in de week tussen kerst en oud/nieuw natuurlijk ook de uitslag van de sportverkiezingen. Meer dan 1000 lezers/volgers hebben gestemd, dat is een record. Het vorige record is nog uit 2019 toen 643 mensen hun stem uitbrachten. Voor ons de bevestiging dat Trikipedia enorm leeft. Ook voor de muzieklijstjes kregen we heel veel inzendingen binnen. Ook daarvan zien jullie het resultaat in de laatste weken van 2021 terug. Prettig tijdverdrijf, nu we opnieuw niet zo gek veel mogen. Blijf echter wel ‘buiten spelen’ beste vrienden, da’s goed voor ons.

Hieronder een van de logo’s van vorig jaar, toen met Marloes Vos. Marloes is ‘aan Trikipedia blijven hangen’ en schrijft zeer goed gelezen blogs voor ons. Wie weet gebeurt dat na de komende vrouwenweek opnieuw!

Tenslotte update van de Hel van Kasterlee: Seppe Odeyn en Bart Borghs gaan aan de leiding tijdens het mountainbiken. Best vrouw tot dusverre Karen Steurs.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.