Een duik in het rijke triathlon-beeldarchief van Fransman Christophe Croze – WTJ 2167

ZATERDAG – Met afstand onze favoriete tri-pagina is ‘Triathlon : plongée dans l’histoire avec les légendes à bord’. Vrij vertaald: een duik in de geschiedenis van de triathlonlegendes. Beheerder is de Franse (oud-)triatleet Christophe Croze. Hij heeft inmiddels ruim 6000 volgers uit de hele wereld, vooral triatleten van het eerste uur smullen van het enorme beeldarchief dat via Christophe met iedereen gedeeld wordt. Veel foto’s ook van Nederlandse triatleten. Bekende platen, maar ook veel onbekend beeldmateriaal.

We werden er vandaag weer eens op gewezen hoe bijzonder het is door de foto van Gabor Kloczl (ook oud-triatleet), die vanaf de tribunes bij het Opera House in Sydney de finish van Rob Barel vastlegd. Een prachtige foto van een blije sportman, die beseft dat hij op zijn 42e alsnog het allerhoogste sportpodium weet te bereiken. Die foto was voor ons aanleiding om nog eens wat verder in Christophes foto-archief te snuffelen. We komen foto’s tegen van Gabor Kloczl, Philippe Millet, Triathlet Magazin, Lois Schwartz. Roel Donker, Jan Schellekens, Sally Lillie, Triathlete Germany, Triathlete France en Triathlete USA.

Geniet van een indrukwekkend rijtje helden. Nou ja, de allerlaatste foto is dat misschien iets minder, maar die plaatste Christophe op mijn verjaardag, 29 september. Aardige vent, ooit met grootse plannen voor een Race of The Legends met alle grote namen van weleer bijeen in Embrun. Het is er helaas nooit van gekomen. Maar voor zijn site/FB-pagine zijn we hem eeuwig dankbaar!

Gregor Stam
Poster EK Almere 1985
Mark Allen en Rob Barel
Rob Barel en Mark Allen
Frank Heldoorn
Guido Gosselink
Pim van den Bos
Ardis Bow in Almere
Rob Barel en Wolfgang Dittricht
Hajo Hoekstra
Rob Barel
Rob Barel
Mark Koks
Rechts: Rob Barel
Lucien Loyens
Mark Allen en Rob Barel
Thea Sybesma
Katinka Wiltenburg
Peter-Johan Dillo
Bianca van Dijk
Yvonne van Vlerken
Thea Sybesma
Kurt Madden in Almere
Thea Sybesma
Katinka Wiltenburg
Jan Schellekens
….

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.