Europe Triathlon Cup Melilla: ook Franse winst mannen met Dorian Coninx; Gjalt Pajer op 27e plaats beste landgenoot – WTJ 2258

ZONDAG – Een vol weekend van wedstrijden eindigt met de mannenwedstrijd in Melilla. Net als bij de vrouwen een Franse overwinning. Dorian Coninx is natuurlijk ook niet de eerste de beste. Snelle wissels en alert mee, dat leverde hem op deze sprint-afstand de eindzege op. De Brit Barclay Izzard eindigde twee tellen later als tweede en nog maar eens een Fransman – Tom Richard – finishte als derde.

De wedstrijd werd vanwege de felle wind aan de Noordafrikaanse kust (Melilla is een enclave op Marokko) omgezet in een duathlon. Zo bleef er van het zwemmen bij al die wedstrijden dit weekend niet veel over. De Nederlanders speelden geen grote rol van betekenis helaas. Gjalt Panjer was op een 27e plaats beste Nederlander. Hij had 1.50 minuut meer nodig voor de 2,5 km. lopen-20 km. fietsen-5 km. lopen dan Coninx. Jesse Cuijpers eindigde als 48e en Mitch Kolkman kwam als 51e van de zeventig deelnemers uit de bus. De Nederlanders misten het zwemmen zeker, daar hadden zij mogelijk het verschil kunnen maken. Het is zoals het is. En gelukkig komen er nog genoeg kansen.

Nog even terug naar Zuid-Afrika, waar Evert Scheltinga uiteindelijk langs de kant stond om winnaar Kyle Buckingham aan te moedigen richting finishlijn. Iets wat normaal niet gebeurd zou zijn. Evert heeft nog geen afdoende verklaring voor zijn terugval vandaag.

,,Yes, that’s me! You’re probably wondering how I ended up in this situation? 😂 Well: I didn’t plan to be cheering on @kylebuckingham taking the win. At least: not from the sideline, wearing normal clothes 🥲 I wasn’t able to finish today’s race, because my tank was completely empty. I’ve never had this before. Except for maybe one kilometer before the finish, but even that was different. I wished I would be able to give a clear explanation, but unfortunately there is not just one thing that I can blame it on. There is only a combination of things that could have had an influence. It could have been the fact that it was cold, windy and wet (not very African style), or the fact that I switched to eating rice as my main carbohydrate before the race instead of pasta, like I usually do (I find that hard to believe), or it’s my stomach that is still messed up because I was a little bit sick about 10 days ago (but I felt like it was all beter now…) As you can see: I don’t really know. It could also be a mix of things. I’m not sure if beer and pizza will provide me with the answers (or the opposite) but I think I’ll have that for dinner tonight to get over the disappointment 🍕 Thanks everyone who supported me before, during and after the race 🙂 📷 *the only photo that I have from today’s race so far.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.