Documentaire met Wouter Duinisveld zaterdag te zien; AlphaWin Napa Valley; Invictus Games Den Haag; Preview RBR Almere – WTJ 2269

DONDERDAG – Je kunt vanalles vinden van de Super League formats, maar verstand van public relations hebben ze wel. Afgelopen weekend 2,5 uur op de Europsport-kanalen en vele duizenden kijkers en vanavond mocht collega Ruud het nog eens dunnetjes over gaan doen. Dus die Arena Games krijgen heus wel veel media-aandacht. En media trekt weer sponsors aan, maakt atleten weer groter en zorgt dat die atleten naar die grote wedstrijden met televisie blijven komen. Slim bekeken.

Documentaire Finish in Zicht nu toch te zien

Over beelden gesproken. Het was lange tijd (corona-)stil over de korte documentaire ‘Finish in zicht’, waarin het bijzondere verhaal van Wouter Duinisveld uit de doeken wordt gedaan. De makers Lukie Hamelink en Julia Kieftenbeld laten de tegenslag en het doorzettingsvermogen van hun hoofdpersoon laten zien. De geboren in Den Haag hoofdpersoon Wouter probeert alles uit het leven te halen, ondanks en dankzij een donorhart. Dertien jaar geleden werd zijn hart door een virus verwoest, zijn leven hing aan een zijden draadje en zijn droom om een triatlon te volbrengen leek slechts bij dromen te blijven. Dankzij een donorhart, een team van medici en bergen wilskracht heeft Wouter zijn lot weten te keren.  Inmiddels is zijn droom werkelijkheid geworden en geniet hij met zijn gezin.

Alles was gereed om de documentaire te gaan maken. Het script lag klaar en toen bereikte het coronavirus Nederland. De sportman Wouter werd een risicopatient, die noodgedwongen met zijn vrouw en twee kinderen in thuisquarantaine belandde. Lukie en Julia hebben overwogen het einde van de crisis af te wachten en pas daarna het filmen weer op te pakken. Maar het werd het tweetal al snel duidelijk dat versoepeling van de maatregelen voor Wouter niet voldoende zijn, maar dat hij moet wachten op een vaccin. Besmet raken kon hem namelijk fataal worden en de kostbare extra jaren die het donorhart hem nog geven afnemen.

Juist in het licht van Wouters kwetsbaarheid, hebben we besloten dat de documentaire doorgang moet krijgen, omdat dit verhaal niet langer kan wachten. De documentaire ‘Finish in zicht’ krijgt daardoor een andere wending namelijk de zoektocht naar het nieuwe normaal en Wouters lange adem bij het wachten op een vaccin.

Wij hebben onze docu eind 2020 met onze donateurs kunnen delen. En vandaag zijn we trots om te mogen zeggen dat hij zaterdag op tv komt! Een indrukwekkend verhaal van een indrukwekkend maar o zo aimabel mens, Wouter Duinisveld. Finish in zicht is komende zaterdag 16 april om 17.00 uur bij Omroep West te zien. De meeste regionale zenders zijn via de juiste providers wel te ontvangen. Ook op YouTube is de film te zien, eerst voor degenen die meegedaan hebben aan de crowdfunding om de film tot stand te brengen, maar binnenkort ook breder gedeeld.
Belgisch/Amerikaanse winst in Napa Valley
Er was afgelopen weekend naast Ironman Taiwan nog een hele. De Alpha Win Napa Valley in Amerika is met 11 deelnemers niet bepaald een groots gebeuren. James Scanlan won in 11.42.17 uur. Enige vrouw was Sharon Hobbs. Het zal niet vaak voorkomen dat de winnende eindtijd 16.48.27 uur zal zijn, maar Sharon Hobbs deed er zo lang over. De halve afstand werd gewonnen door de in San Francisco woonachtige Belg Tom de Bruyn. Hij had een makkie, was klaar na 4.19 uur. De tweede man – Diego Blanton – deed er 19 minuten langer over. Adam Rich werd derde. Beste vrouw was Marisa Rastetter in 5.31 uur. Op de zesde plaats eindigde Emily Wielemaker in 7.00.43.
Invictus Games zonder triathlon
Zaterdag beginnen dan eindelijk de Invictus Games in Den Haag. De Spelen zijn bedoeld voor fysiek en mentaal gewonde militairen uit de hele wereld. Meer dan 500 deelnemers uit 20 landen doen mee. Tien sporten dit keer op het programma, jammer genoeg geen triathlon. Wel atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Vfonds heeft het evenement naar Nederland gehaald en met twee jaar uitstel kan het dan eindelijk beginnen. Prins Harry is beschermheer van de Spelen en zal ook in Den Haag aanwezig zijn. De meeste sporten vinden in en om het Zuiderpark plaats, daar waar triathlon ook haar oorsprong kende.
Preview NK run-bike-run

Op dezelfde 16e april is het eerste NK van dit jaar namelijk duathlon. De standaard afstand dus. Parcours zijn de vlakke, rechte dijken van de Flevopolder met start en finish in Almere Haven. Organisatie Start2Finish, afgeleide van Challenge Almere. Vanaf dit jaar kunnen atleten kiezen of ze meedoen aan de overall-klassering of in hun leeftijdsgroep bij de agegroupers. Vanuit het agegroupbeleid en het thema ‘een leven lang competitie’ in de visie21+, wil de NTB de komende jaren extra inzetten op het wedstrijdaanbod voor deze doelgroep.

Bij de favorieten zijn Daan de Groot, Bram Smit, Mattijs Weijkamp (het podium van 2021). Verder Joost Somsen, Yennick Wolthuizen, Juul van de Kruijs, Jeroen Bakker, atleet Ben Vriends en Olaf van den Bergh. Bij de vrouwen is wellicht een mooi duel tussen Karin Nieuwenhuijsen en Marieke Brouwers te verwachten al moet even afgewacht worden in hoeverre de Rijense hersteld is van haar prachtrace in Alsdorf, waar ze derde werd. Diede Diederiks start niet. Wel van de partij is Janien Lubben en verder Claudia Striekwold en Romy Spoelder.

Foto: Start2Finish

 

Met de open series en de jeugd- en junioren erbij staan er 199 duatleten aan de start. Bij de toekomstige talenten onder meer Niels van Lanen, Mats Keulstra, Ivor Feunekes en Rick van der Knaap. Bij de juniores Aniek Mars en Lisanne de Jong. De jeugd heeft Loesha Loos, Florence Koole, Josh Garrone (geen Nederlands paspoort), Arend Wijnalda, Bjorn Engel onder meer aan de startlijn.

Tot slot het tijdschema bij onze vrienden in Almere:

14.00 uur Start NK Duathlon Standaard – Elite Heren
14.02 uur Start NK Duathlon Standaard – Elite Dames
14.07 uur Start AGK Duathlon Standaard – Heren
14.10 uur Start AGK Duathlon Standaard – Dames
16.15 uur Start NK Duathlon Junioren
16.30 uur Start NK Duathlon Jeugd

In de ochtenduren doen 350 wielrenners/du- en triatleten mee aan de populaire tijdrit op hetzelfde parcours.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.