Challenge Lissabon voor Portugees Domingos en Britse Clutterbuck; Roy Blom snelste M60 – WTJ 2294

ZATERDAG – Wie het kleine niet deert, is het grote niet weerd. Terwijl de triathlonmedia zich momenteel richt op het WK Ironman in St. George Utah, zijn er nog genoeg andere wedstrijden, die ons inziens aandacht behoeven. Neem bijvoorbeeld Challenge Lissabon, met 500 deelnemers uit 37 landen best een internationaal gebeuren. Logisch dat dit weekend Challenge het onderspit delft tegen Ironman, maar toch. Zelfs de vaste Challenge-volgers hebben nog geen melding gemaakt van de wedstrijd in de Portugese hoofdstad.

Lissabon werd gewonnen door de Portugees Rafael Domingos. Het was een spannende wedstrijd waarin de Amerikaan Scott Haeberle als eerste uit het water kwam en er vervolgens een kopgroepje van drie fietsers ontstond: Domingos, de Brit Byram Lewis en nog een Portugees Jose Cabeca. Even later werden zij voorbij gereden door de sterke Duitser Sascha Hubbert, maar die moest zijn aanvalslust bekopen tijdens het lopen en zou vierde worden. Domingos snelde naar de zege, op 1 minuutje volgde Byram Lewis en brons ging weer een minuut later naar Jose Cabeca. Beste Nederlander was Maaikel van Haagen. Een overwinning was er voor Roy Blom bij de mannen 60.

De vrouwenwinst ging overtuigend naar de Britse Steph Clutterbuck. Zij was maar liefst twaalf minuten sneller dan de Finse Laura Heinonen en lag aan de streep een kwartier op de Duitse Sophie Schmitz. Simone Zegers was beste Nederlandse. Ook de van Kamp van Koningsbrugge bekende Zulema Gilliot deed mee.

Voorts waren de World Firefighter Games verbonden aan de race in Lissabon. Wereldkampioen brandweermannen werd de Pool Łukasz Krieger.

7 MEI: CHALLENGE LISSABON
M:
41.Maaikel van Haagen 4.31.40 (10e M30)
49.Tom Fokkens-Ancery 4.33.45 (13e M30)
196.Henkjan Ruitenbeek 5.04.57 (41e M35)
253.Roy Blom 5.23.00 (1e M60)
V:
44.Simone Zegers 6.00.37 (9e F30)
57.Zulema Gilliot van Gimst 6.38.51 (11e F40)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.