Resterende uitslagen uit mei: Bilzen sprint met Maaike; BK Sprint Izegem; Swimrun korte afstand en Bundesliga Gutersloh – WTJ 2332

DINSDAG – De laatste resultaten, die we nog uit de voorbij maand mei wegwerken staan in deze WTJ. Terug nog even naar 8 mei, de triathlon van Geel. Vreemd genoeg hadden we meteen de mannenuitslag met Lander Dircken als winnaar, maar waren nergens op de site de vrouwenresultaten te vinden. Nu dus wel. De Sloveens/Belgische Sonja Skevin won voor Jolien Vanenert en Heidi Wouters. De vijfde plaats was voor de Roosendaalse Manon Broumels.

Maaike Telkamp sprint naar zege

In Bilzen was niet alleen de 111-triathlon met ontzettend veel Nederlandse deelnemers. Er was ook een sprint triathlon. De winst ging naar de Belg Wouter Simons, die Yander Fabri en Bart Vanoirbeek versloeg. Beste Nederlander was Henk Ruijssenaars op een vierde plaats. Ook Ivo Dahlmans bleef in de top tien: negende. Mooi was de overwinning van de Almeerse Maaike Telkamp. Zij klopte de Vlaamse Laurien Billen. Het Oranje-succes werd compleet met brons voor Marijke Abma. In de top tien verder Margot Reinders als vijfde, Sanne van der Meer zesde en Rylana Soepenberg zevende.

BK Izegem

Op Hemelvaartsdag hadden we in Nederland jarenlang de estafette triathlon van Made, eentje waar Gianni Romme ook altijd aan mee deed. Nu staat er geen vaste triathlon meer op de Nederlandse kalender, in het Belgische Izegem wel. Daar werden de Belgische sprintkampioenschappen voor junioren en jeugd gehouden. De juniorentitels waren voor Emiel Torfs en Rhune Vansteenkiste. In dit open BK scoorde Rick van der Knaap een 19e plaats, tevens tiende M18. Femke Scheepers werd zevende en daarmee vierde F16. Bij de B-jeugd – gewonnen door Anton Befayt en Marit de Meulenaere behaalde Limburger Ties Geraedts een vijfde plaats.

Swimrun: Robin en Inge in top drie

Van de Swimrun in Uto namen we wel de lange afstand mee (de World Series), maar vergaten we de Experience. Ten onrechte, want juist daarin haalde een Nederlands koppel een prachtige derde plaats. Robin Schwalbach (dochter van Joop) deed samen met Inge Cornegoor mee. Na 1.51.07 uur was het tweetal klaar met alle eilanden op en af en het koude water in en uit. De winst ging naar het Zweedse koppel Natalie Wilde en Therese Lindblad in 1.39.38. De snelste tijd kwam bij de mannen op naam van de broers Alexander en Anders Blomhof: 1.25.41 uur. Ook individueel nog een sterke prestatie van Marijke Werps-van Ruiten, die vierde werd in 3.05 uur. De overwinning daarin ging naar de Finse Anu Uhotoinen in 2.34.39. Bij de mannen was Johan Jonsson van uitzonderlijke klasse: 1.53.45 uur, ver voor de rest uit op wat ze in Swimrun-kringen de sprint afstand noemen.

Tenslotte de 2e Bundesliga Dalkeman Triathlon in Gutersloh. In het verleden veel Nederlandse deelnemers, nu alleen Diederik Scheltinga. Hij finishte met zijn vaste team SC Bayer Uerdingen op een 14e plaats. Diederik neemt al jaren deel aan de Bundesliga-wedstrijden. De winst bij de mannen ging naar Team Berlin I, bij de vrouwen was Tri Team Hamburg te sterk voor de rest.

Ocean Lava Montenegro

Ocean Lava is ook nog steeds een bestaand circuit. De race in Montenegro is daar een mooi voorbeeld van. Op 15 mei waren 270 triatleten uit liefst 28 landen bijeen voor deze halve triathlon. De winst ging naar de Kroatiche deelnemers Silvije Tomac en Marija Lukina. Sloveens, Britse en Turkse deelnemers eindigden ook in de top drie. Enige Nederlandse was de in Dubai woonachtige expat Inalize Oosthuizen, die fraai vijfde werd bij de vrouwen in 5.05.51 uur. Op de kwart afstand eindigde Paul Vreugdenburg als vijfde en Judith Visser als 19e.

En dan is het juni en openen we de maand op woensdag 1 juni meteen met de Stad van de Zon Triathlon in Heerhugowaard. Start en finish liggen op het Park van Luna aan de Middenweg. Aanmelden bij gebouw Skeef. De wedstrijd begint voor de mannen om 19.15 uur en voor de dames, jeugd en trio’s om 19.20 uur. In 2019 waren Tristan Olij en Maaike Vooren de laatste winnaars. Veel plezier alvast.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.