Barbara de Koning nu tweede in Troutbeck; IM 70.3 Oceanside voor Bergère en Jewette; Zwemloop Hulst voor Buyl – WTJ 2808

ZATERDAG – Kwartetten met haar overwinningen dit seizoen kan Barbara de Koning nog niet. Vandaag kwam de imp0nerende zegereeks tot stilstand in de Africa Triathlon Cup. In Troutbeck eindigde Barbara voor de verandering op een tweede plaats. Shanae Williams uit Zuid-Afrika was net even sterker in de sprint race. Bij het zwemmen en fietsen was Barbara nog licht vooruit op de rest, bij de 5 km. was Williams ditmaal net even te sterk: eindtijden 1.08.48 uur om 1.09.22 uur.

De derde plaats ging naar Romana Gajdosova, die vorige week in Swakopmund ook al derde werd. Toen achter Barbara en Rachel Klamer, die deze wedstrijd aan zich voorbij liet gaan. Marit van den Berg was er wel. Zij eindigde in 1.13.29 uur op een zevende plaats van de twaalf triatletes. Marit liep sterk met een derde looptijd, maar verloor helaas te veel tijd bij het fietsen.

Bij de mannen won de Ier James Edgar in 1.00.40 uur. De Zuidafrikaan Dylan Nortje eindigde als tweede en brons ging naar de Mexicaan Jorge Alarcon Familiar. De Kazak Ayan Beisenbayev, die eerder al wel in Maselspoort de sterkste was, finishte als vierde. Tyler Smith uit Bermuda eindigde vijfde en de snelste zwemmer van de dag, de Oostenrijker Martin Demuth volgde als zesde.

Achter Demuth kwam Edgar als tweede uit het water. Bij het fietsen kwam Nortje sterk opzetten, maar de Ierse winnaar maakte het eenvoudig af bij het lopen. Hij had aan de finish 31 seconden voorsprong.

Wereldkampioen standard triathlon sterkse in IM 70.3 Oceanside

Oceanside California blijft een prachtige wedstrijd, ook zonder Jan Frodeno. Leo Bergère was de snelste van het veld. De wereldkampioen op de standaard afstand was 12 seconden sneller dan Jason West, die op de halve marathon almaar dichterbij kwam. Jackson Laundrey eindigde op 2 minuten op een derde plaats, zodat we 1 Frankrijk, 2 USA en 3 Canada hadden. De andere Amerikaane favoriet Ben Kanute eindigde vierde, de Brit George Goodwin vijfde op 5 minuten,

Bij de vrouwen een verrassende zege voor de Canadese Tamara Jewett, die wereldkampioene Ironman Chelsea Sodaro toch liefst 1.22 minuten achter zich liet. De Britse Katrin Matthews kwma op dik vier minuten als derde aan. Daarna was het heel lang wachten op de Amerikaanse Holly Lawrence (8.23) en de tweede Canadese Paula Findlay (13.43).

Zwemloop Hulst voor de Belgen

Op de zwemloop in Hulst was het de Belg Joris Buyl, die zijn landgenoot Arno Lambrecht versloeg. De derde plaats was voor Zeeuws-Vlaming Sander d’Hont. In het Reynaertslandbad ging het al lekker hard, daarna moesten de deelnemers helaas in de regen het loopnummer afwerken. Snelste en enige vrouw was Yara Roels uit Hulst zelf in 1.18 uur. Ter vergelijk: Buyl deed er 45.47 minuten over.

Op de korte afstand waren Lowie Steenackers uit Antwerpen en Deborah Drucon uit het verre Pieterburen de sterksten. De kortste afstanden werden gewonnen door Loud Dammer. Lucia Kerstens, Tijs Berkers en Indy Verbist.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.