De laatste races van vorige week: The Bastion; Outlaw Half; LCW Wales; CanadaMan; Great White North; BK Kinrooi – WTJ 2482

ZATERDAG – De weekendwedstrijden zijn al weer in volle gang. Wij ronden snel nog de laatste wedstrijden van vorige week af (en komen volgende week nog terug op mijn afscheidseries in Holten). Eerst naar The Bastion, een kleine Britse hele triathlon rondom Hever Castle. Slechts 37 deelnemers, waaronder 1 Nederlander….Hans Bosman. Het plannetje van Hans om dit jaar tien heles te doen lukt niet meer, maar ik geloof niet dat de bijzondere notaris uit Nigtevecht hier erg mee zit. Hans zwom 1.41 uur, fietste 5.40 uur maar moest na 10,5 kilometer lopen de strijd staken. Jammer, maar vandaag is Hans al weer aan zijn volgende poging begonnen: de Frysman.

The Bastion en Outlaw Half

De winst in The Bastion ging naar de Brit David Ashton in 11.37.30 uur. In 12.02 uur was Mark Haigh de nummer twee en Mark Espley volgde weer ruim anderhalf uur later: 13.32 uur. Het is daar vrij eenzaam aan de top. Bij de vrouwen ging de winst naar Emma Bradshaw in 14.52 uur. Tracey Woodyard tweede in 15.06 en Sarah Stuart derde in 15.27 uur. De vrouwen zaten dus iets dichter op elkaar dan de mannen.

Het was druk met Britse wedstrijden, want naast de Ironman Bolton en The Bastion was er ook een nieuwe race uit de razend populaire Outlaw Series. In Holkham kwamen maar liefst 902 triatleten op deze halve afstand aan het vertrek. De winst ging naar de Brit met de Spaanse naam Jonathan Sanchez Mosquera in 4.09.55. Sam Proctor en Jake Callis volgden daarna. Bij de vrouwen Lottie Lucas op voorsprong in 4.35.49 uur. Molly Savill en Jasmine Holmes kwamen vier resp. zes minuten tekort maar wel op het podium. Drie Nederlanders aan de start onder wie Tijn Huberts uit Barendrecht. Een week eerder nog derde op de kwart in Oud Gastel nu 33e totaal en elfde M30.

3 JULI: OUTLAW HALF HOLKHAM (GBR)
M:
33.Tijn Huberts 4.45.51 (11e M30)
536.Brandon van der Westhuizen 6.45.34 (82e M45)
V:
148.Katie van der Linde 6.47.39 (19e F50)

Long Course Weekend Wales: Pareyn tweede

De koek was nog niet op in het Verenigd Koninkrijk, want in Tenby Penbrokeshire stond vrijdag, zaterdag en zondag het fameuze Long Course Weekend Wales op het programma. De grotoste in zijn soort, in Wales liggen immers ook de roots van deze formule. In totaal 844 deelnemers op de lange afstanden en nog eens vele honderden, die enkel zwommen, fietsten of liepen of de halve afstand deden. Opvallende nummer twee in de uitslag: de Belgische topper Pamphiel Pareyn. Hij had bij het optellen van de drie tijden na drie dagen een krappe vier minuten achterstand op de winnaar de Brit Donald Brooks. Liam Llooyd finishte op een derde plaats. Een compleet Brits (Welsh?) podium bij de vrouwen: Hannah Munday, Emily Marchant en Princess Shaddick. Winnende tijden: 8.53.36 en 10.53.41 uur. Long Course Weekend Beesel is dit jaar 16 t/m 18 september.

XTreme Canada Man ging best snel

Aan de naam af te lezen zou je denken dat het ook in de XTreme Canadaman niet hard gaat. Maar de Canadees Antoine Jolicoeur Desroches was toch al na 9.40.01 uur klaar. Zijn landgenoten Jordan Bryden (10.52 uur) en Nick Cosman (10.57) werden tweede en derde. Bij de vrouwen ook een Canadees podium in deze met 105 deelnemers ruim bezette XTreme triathlon: Roxanne Letourneau won in 15.37.57 uur. Sylvie Roy eindigde tweede in 16.01 en Daniele Crivelaro derde in 16.29 uur.

Nog een wedstrijd in Canada, maar dan over de halve afstand. De Great White North in Hubbles Lake is ook wel een klassiekertje met veelal een enkele Nederlander aan de start. De winst ging naar Tyler Johnston in 4.10.57 en naar Kimberly Walter in 4.51.48, beiden Canada. De Nederlandse Lara Amerongen finishte als 16e.

3 JULI: GREAT WHITE NORTH, HUBBLES LAKE (CAN)
V:
16.Lara Amerongen 6.35.29

De Mexicaanse halve triathlon van San Gil maakt sinds dit jaar niet langer deel uit van de Challenge Family. Toch is het aantal deelnemers niet echt gedaald – 256 dit keer – alleen kwamen er minder buitenlandse deelnemers mee doen. De winst was voor Rodrigo Gonzalez Lopez in 3.54.14 en voor Marina Guadelupe Saucedo Arroyo in 4.52.38 uur.

Belgisch Kampioenschap Kinrooi 

Het open Belgisch kampioenschap standaard afstand was vorige week zaterdag in Kinrooi. Sterke podia daar met goud voor Jonathan Wayaffe, zilver voor Joran Driesen en brons voor Dieter Boeye. Het vrouwenpodium mocht er ook wezen: Jolien Vermeylen, Katrien Maes en Charlotte Deldaele. Tweede Nederlandse triatleten deden mee: Daan Gehlen en Martijn Kornet werden resp. 29e en 30e. Op de kwart afstand gewonnen door brecht de Smedt en Silke Pannemans eindigde Bart Mennink als 16e. In de jeugdseries winst voor de Belg Jules Vos met Ties Geraerdts op een vierde plaats.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.