Goed, verder dit weekend de altijd leuke en op 1 na oudste triathlon van Nederland: aan de Bosbaan. De noordelijke triatleten verzamelen zich in Wommels voor de derde W-triathlon. Of ze trekken naar Lauwersoog voor die unieke SwimRun door Werelderfgoed-gebied. Zondag is de razend populaire en sfeervolste triathlon van ons land in Weesp. Het WK noemen ze het daar oftewel het Weesps kampioenschap. In Enschede komen de 3e en 4e divisionisten bijeen voor de Rutbeek triathlon Enschede. En in Zutphen staat ook een supergezellige wedstrijd op de rol. Alle wedstrijden hebben het zwemonderdeel nog altijd op het programma staan…..

Zeehonden bijten

Ook over de grenzen is er genoeg te doen. De PTO USA Cup in Dallas is groots en ook te zien op Eurosport. De Super League Triathlon in Malibu is groots en ook te zien op Eurosport. Hoe het met de Portugees Vasco Vilaca de nummer twee van Munchen zal verlopen is afwachten. Hij is gebeten door….een zeehond tijdens de training. Verder begint het EK multisports in het Spaanse Bilbao (komen we later op terug), er is de Ironman Emilia-Romagna, de uitgestelde Ironman 70.3 in Dresden en de Ironman 70.3 in Weymouth. Challenge neemt een weekje rust na Almere, maar is er volgende week weer met races in San Remo en Budva. Aantrekkelijk voor Niek Heldoorn om nog wat punten mee te pakken voor de Challenge Cup wellicht.