Eeste Swimrun Leiderdorp gaat zo van start; Maandje terug met crosstriathlon Zweeloo; Olaf van den Bergh bij Tijd Voor Max – WTJ 2598

WOENSDAG – Tegen het einde van het seizoen aan krijgt Nederland er nog een nieuw evenement bij. Zo dadelijk begint bij de vereniging IJssport Leiderdorp aan de Boomgaardlaan voor het eerst een Swimrun. Deze uitdagen zwemloop over in totaal 7 kilometer is verdeeld over zes keer zwemmen en zeven keer lopen. Het zwemmen is een kwart van de total afstand, dus zo’n 1800 meter. Op de website van de organisatie is een kaartje gemaakt.

Eerste Swimrun

De organisatie is in handen van de groep, die ook de triathlon Leiderdorp organiseert. In coronatijd zonder triathlons probeerden het vorig jaar uit en dat beviel goed. Jeroen Fakkeldij legde het ontstaan van de Swimrun uit bij het radioprogramma Sport 071. Het ging over Zweden, Lauwersmeer. t Twiske en bij de Vinkeveense plassen. De deelnemers gaan om 18 uur van start. Start en finish ligt op de skeelerbaan aan de Boomgaardlaan. De parcoursen liggen in de Munnikepolder. De start is om 18.00 en rond 19.30 uur als de zon onder gaat verwacht de organisatie iedereen weer terug. Er worden zo’n 50 deelnemers verwacht

We gaan het volgen!

Crosstriathlon Zweeloo

Van Swimrun naar zwemloop naar Zweeloo. Gek ezelsbruggetje maar we waren in de veronderstelling dat de crosstriathlon van het Drentse esdorpje Zweeloo (bij Coevorden) afgelopen weekend was, maar die bleek al een maand eerder te zijn. Zwemmen is daar in het zwembad, dus da’s nog niet zo ‘crossy’ maar fietsen en lopen des te meer. Geaccidenteerd terrein door de bossen en velden.

Richard Prakken uit Aalden was de winnaar – vorig jaar de nummer twee – voor Zeger Zeilemaker uit Gieten, die twee jaar eerder won en Martijn Croon uit Coevorden. De top drie bij de vrouwen bestond uit Betty Rijnberg, Janny Eringa en Grietje Hoogerkamp. Snelste trio was het Duitse team Sophie Feiertag, Sidiaan Feiertag en Detlev Riemer. De sprint afstand is gewonnen door Harold Brouwer en Ingrid van de Leur. En in de kids-series waren Sverre Koopman, Feline Brons, Sil Wegdam en Julia van Well de snelsten.

Olaf en Max

O ja, en dan nog dit. Een van onze 66 Hawaii-gangers schoof vanmiddag nog snel even aan bij Tijd Voor Max. Het was Olaf van den Bergh, vorig jaar nog winnaar van de open serie Challenge Almere. Hartstikke leuk item: terugkijken dus. Wie zei er ook weer dat omroep Max alleen voor senioren op leeftijd was?…..

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.