Het mooie avontuur van Ruben van Zeijl in Egypte; Afloop Catijn Schierbeek na IM Goa was minder; Maud bij Jumbo-Visma – WTJ 2680

ZATERDAG – Het was nog een rustige wedstrijdzaterdag. Stilte voor de storm, want morgen komt die razendsnelle Ironman Cozumel aan bod. Eentje waar vorig jaar snelheidsrecords werden gebroken, daar kan de PTO verder weinig verandering in brengen. Spannend wordt het evengoed in Arizona.

Ruben blikt terug op IM Egypte

Maar dat dus morgen. Op de vrijdag kijken we nog even terug middels Ruben van Zeijl. De sympathieke Nootdorper werd dus achtste op de Ironman 70.3 Egypte in de badplaats Sahl Hasheesh. Niet heel groot overigens, dat blijkt uit Rubens verslag, wat we mochten delen (iets wat we altijd even vragen).

,,Bijzonder om te racen in Afrika / Egypte! 🇪🇬 In het kleine kustdorpje Sahl Hasheesh (vlak onder Hurghada) was de start van de 2e editie van IM 70.3 Egypt. Het is er warm en er staat altijd wind. De rollingstart was om 6:30 uur. Met kleine plukjes atleten doken we tegelijk in een zeeaquarium voor 1,9k swim. Door de zee temperatuur van 26-27 graden was het non-wetsuit swim. Ondanks wat stroming en golfjes blij met m’n zwemtijd van 32 min. De bikecours was er eentje door de woestijn (hoe kan het ook anders dan in een land dat voor 95% bestaat uit zand). Heen volle bak wind tegen, dus behouden gestart. Terug ging het soms dik boven 60 km/u. Veel vals plat en wat korte klimmetjes. De benen voelden niet geweldig. Desondanks nog best wat atleten ingehaald én een nieuw bike PR van 2:25.

Na de wissel begon ik enthousiast aan de halve marathon. Al snel voelde ik dat echt pushen er niet inzat vandaag. Terug naar een steady racepace van 4:00 p/km. Iedere post de tijd genomen om te drinken en koelen. Ondertussen werd ik niet ingehaald en raapte soms een atleet op. De runcours was over een mooie boulevard. Ook hier stond op sommige plekken flink wind. Langzaam kreeg ik in de gaten dat ik redelijk voorin meedeed in de race. Tevreden met een 1:26 looptijd en SUPER happy met m’n 4:30 eindtijd! Door de rolling start bleef het nog even spannend of er nog snellere atleten (AG 40-44) over de finish zou komen. De nummer twee was ruim 20 min later. Daarmee was ik Men Age-Group 40-44 winnaar! Eindelijk mocht ik een keer op het hoogste treetje staan. Overall een 8e plaats. 

Ruben sloot zijn trip naar Egypte af met sightseeing en family-time.

 

Catijn op finishfoto

Catijn Schierbeek, winnares van Ironman 70.3 Goa stuurt ons weldra nog een race-verslag. De in Zwitserland woonachtige Nederlandse won de race in India, maar liep meteen daarna wel een voedselvergiftiging op. Daarom was ze niet bij machte om snel te reageren. Een finishfoto hebben we al wel, wordt weldra vervolgd. Want we willen graag horen wie toch deze Nederlandse Ironman 70.3-winnares eigenlijk is.

Catijn Schierbeek

Maud Oudeman komt volgend jaar uit voor Jumbo-Visma

Wielernieuws dan. Jumbo-Visma investeert stevig in jonge renners. Volgend jaar maken Nienke Veenhoven (18) uit Oostzaan, Rosita Reijnhout (18) uit Zeeland en Maud Oudeman (19) deel uit van het vermaarde Jumbo-Visma team. Als enige was Maud al bekend met het hoogste wielerniveau. Ze verdiende vorig jaar een profcontract bij Canyon/SRAM door als snelste te eindigen in een wedstrijd van Zwift Academy. Oudeman versloeg 31.000 vrouwelijke deelnemers. ,,Ik kijk ernaar uit. In het motto ‘samen winnen’ kan ik me heel goed vinden. De wijze waarop Team Jumbo-Visma koerst, door goed samen te werken en als team te rijden, spreekt me heel erg aan.” Oudeman ziet zichzelf als leergierig en toegewijd. ,,Geef mij een opdracht en ik doe er alles aan om die zo goed mogelijk uit te voeren.”

In haar jeugd/juniorjaren was Maud een zeer verdienstelijk triatlete, met nationale titels op zak. Maud is een dochter van Menno Oudeman en Sietske Friesen. Ze maakte opnieuw een mooie stap in haar sportcarrière.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.