Challenge heeft er in een maand tijd vijf races bij: nu sluit ook de befaamde race in Salinas, Ecuador aan bij ‘The Family’ – WTJ 2696

MAANDAG – De gezinsuitbreiding bij Challenge Family is in volle gang. In een paar weken tijd kwamen er vijf races bij: Challenge Cape Town, Challenge Montpellier, Challenge Frejus, Challenge Istanbul en vandaag kwam de volgende race op de Challenge-kalender te staan: triathlon Salinas, Ecuador.

De wedstrijd wordt op 10 december volgend jaar gehouden. Ecuador heeft twee grote triathlons. Afgelopen weekend was de Americas Cup in Manta, waar ook een Ironman 70.3 wordt gehouden, de andere is al een aantal jaren in Salinas. De stad ligt aan de westkust van het Zuidamerikaanse land met tropische stranden waar de golven van de Pacific op afslaan. Jort Vlam, CEO-Challenge Family, kijkt uit naar de volgende wedstrijd op de Challenge-kalender, die inmiddels weer aardig op peil komt met nu 31 races op de website.

Snelle zwemtijden verzekerd

Organisator/race-director is Pedro Vera Rivera, die een mooie, veilig wedstrijd garandeert en een groot avontuur, dat bij menig triatleet snel op de bucketlist zal prijken. Het zwemonderdeel is overigens niet in de oceaan, maar een afgesloten baai zonder golven of zeestroming zodat snelle zwemtijden zijn verzekerd. Daarna de 90 km. fietsen richting Santa Elena. Een groot gedeelte voert direct langs de Stille Oceaan en verder door de bossen van Ancon en de olievelden van Ecuador. De halve marathon gaat over de twee boulevards en de levendige straatjes van Salinas.

We gaan in elk geval uit van 1 Nederlandse deelnemer: Arjan Meesterburrie, zaterdag nog gekroond tot kampioen van Ecuador. De online-reporter voor o.m. NRC heeft een dubbel paspoort. Grootste topper uit Ecuador is Elizabeth Bravo, eerder al winnares van de Americas Cup in dezelfde stad, Salinas.

Verdere informatie: www.challenge-salinas.com.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.