Triatleet Rodolphe von Berg doet oproep aan alle commerciële triathlonpartijen: werk samen in plaats van concurreren! – WTJ 2704

ZATERDAG – Met alle tumult rondom Ironman en het schuiven met het WK vanaf volgend jaar zowel op Hawaii als daarbuiten, wordt de sport in z’n geheel er niet beter van. Treffend zijn daarom de tweets van Rodolphe von Berg sr., geboren Belg, sterk master-triatleet (paar keer Hawaii-winnaar bij de masters) en vader van topatleet Rudy von Berg. De strekking: de sport blijft klein zolang allerlei ‘instituutjes’ als hieronder genoemd op eigenwijze manier opereren, zonder dat met elkaar af te stemmen.

We kunnen niet anders dan het geheel met hem eens zijn. Ga allemaal rond de tafel en kom als 1 groep (World Triathlon of hoe het ook gaat heten) naar buiten als paraplu waar alles onder valt. De boks- en dartssport hebben al laten zien dat versplintering de zaak alleen maar verslechterd. Dus Ironman en Challenge smelt samen en breng jullie produkt onder bij World Triathlon. PTO en Super League Triathlon doe hetzelfde. Hou voortaan ook 1 WK lange afstand, midden afstand en standaard afstand en daarnaast per continent 1 kampioenschap op dezelfde datum. Zorg dat bij die continentale kampioenschappen (in ons geval dus het EK) ook de echte Europese top aan de start staat en hou het vul de kalender verder met mooie wedstrijden wereldwijd.

Replying to @TrimesTeam

As long as the various « entities », @IRONMANtri @SuperLeagueTri @Challenge_Tri @worldtriathlon & @protriorg , dominating #Triathlon continue to go their own selfish way, without coordinating with the others, Triathlon will remain a « small » sport.

Even later doet de Rodolphe von Berg (de man heeft overigens een adellijke titel, maar daar loopt ie niet mee te koop) nog een oproep, die wij graag onderschrijven:

Would it be too complicated to have a World Triathlon Board where all these entities would seat together and discuss seriously, honestly about #Triathlon management ?

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.