Ardjan Swerink verzekerde zich een week geleden van een slot voor Hawaii. De Amsterdammer is euforisch totdat deze week…. – WTJ 2705

ZATERDAG – Tussen intense vreugde en grote teleurstelling zat voor triatleet Ardjan Swerink maar een paar dagen. Hij kwalificeerde zich vorige week vrijdag in het door en door natte Tiberias, Israel voor het WK Ironman in Kona, Hawaii. Dacht ie……

We stelden Ardjan de cliché sportvraag: wat ging er door je heen? Hier zijn reactie:

,,Na de grote euforie afgelopen zaterdag tijdens de slot allocatie na Ironman Israel, waarbij ik mijn Kona slot kon ophalen, waren de afgelopen dagen toch iets stressvoller. Toen afgelopen dinsdag het gerucht kwam over het splitsen van het Wereldkampioenschap, was mijn eerste gedachte, “daar gaat mijn droom, racen op Hawaii”. Ik heb me gekwalificeerd voor het WK Kona en niet voor een andere plaats. Hoe nice Nice ook is, maar dat wordt hem dan niet.”

,,Voor mij is Kona de heilige graal van de triathlon sport en het zou gaaf zijn om daar dan eens mee te kunnen doen. Dat daar dan ook het WK is is bijzaak (in mijn ogen). Gezien het slot dat ik al heb, krijg ik (gelukkig) nu de keuze. Het WK in 2023, locatie onbekend, of mijn slot doorzetten naar 2024 Kona, nou daar hoef ik niet lang over na te denken. KONA 2024 IT IS.”

,,Betekent wel dat alles nu een jaartje opschuift, dat gemaakte plannen moeten wijzigen, nog een jaar langer mag trainen en een jaar langer kan sparen. Is dat vervelend? Ja een beetje maar het is nou ook niet het einde van de wereld.”

Gelukkig hebben we de foto’s nog zeggen we dan. Ardjan heeft een mooie serie verzameld, die trouwens ook goed weergeeft dat het weer vorige week in Israel bar en boos was. Helemaal onderaan ook nog het moment waarop Paul Kaye hem blij maakt met het ‘Kona-slot’. Maar dat dus voor 2024 ipv 2023.

Niet alleen Ardjan heeft zich van Nederlandse zijde geplaatst voor het WK 2023, ook Berber Kramer lukte dat in Israel. Zij mag zich echter wel opmaken voor een trip naar de Pacific volgend jaar. Bij eerdere Ironmans vanaf september 2022 hebben zich ook al een aantal Nederlanders geplaatst voor dat WK in de veronderstelling dat ze allemaal weer moesten sparen voor een duur ticket plus verblijf op Big Island.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.