Preview op de 20e Hel van Kasterlee: kan Wouter Dijkshoorn het Belgisch bolwerk doorbreken? Gaat Seppe Odeyn voor zijn tiende hellezege? – WTJ 2718

ZATERDAG – Als we dit publiceren, liggen de deelnemers van de Hel van Kasterlee al op 1 oor. Logisch, zij moeten morgenvroeg om 8.30 uur starten voor de monsteropdracht van 15 km. crossloop, 117 km. mountainbiken (vanwege de 20e jubileumeditie hebben de organisatoren er fijntjes tien kilometer aan toegevoegd) en tenslotte die loeizware 30 kilometer lopen. En dat alles bij temperaturen net onder of boven het vriespunt.

Het is geen race voor warmbloedige types dus. Het is een race, die gemaakt is voor stoempers, doorzetters als Seppe Odeyn. Niet voor niets won de Belg al negen edities. Wint ie deze zondag dan is het tiental vol en heeft ie gewoon de helft van alle Hels van Kasterlee winnend bedwongen. Een ongelofelijke prestatie, die waarschijnlijk de komende honderd jaar niet meer geëvenaard zal worden. Dit keer neemt hij het op tegen debutant Tim van Hemel, ervaren triatleet en crosstriatleet alleen nog niet op dit soort afstanden. Volgend jaar neemt de voormalig Squadra-triatleet zich voor een Ironman te doen, dus hij zal ongetwijfeld lonken naar dat langere werk en beslagen ten ijs komen.

De runners-up van vorig jaar Simon Stevens en Kristof Declerck zijn opnieuw van de partij. En dan is er ook nog Sebastien Carabin, Europees en vice-wereldkampioen crossduathlon. Wat kan hij uitrichten tegen de op en top gemotiveerde Seppe Odeyn, azend op die dubbele cijfers. Geert Lauryssen, Mathias Cloostermans, Bart van Looveren, Bert Nietvelt, Bart Borghs, Simon van Roy en Tom Steenackers; stuk voor stuk kanshebbers voor een podiumplaats.

Niet direct voor de eindzege, maar de Nederlanders zijn er ook weer. Hoewel, het wordt wel de eerste keer dat onze sterkste troef in de crossduathlons Wouter Dijkshoorn mee doet. Kan hij deze lange afstanden aan? Op basis van zijn zege in Reusel vorig jaar, geldt Wouter als outsider. Laten we zeggen: top tien! Verder Steff Overmars, Sebastiaan van den Berg, de onvermoeibare (Hawaii, St. George) Wesley de Does, Michael Rippens, Richard de Laat, Coen Dijkman, Paz Boekhout, Keneth Alting, Tijn Seuntjens,Frank Doomen, Werner van de Velde, Bram van Rijt, Richard Schrijver, Marco van Dijk en Thom Rutten.

Het vrouwenpodium van vorig jaar is opnieuw bijeen. Winnares Karen Steurs is favoriete, Lotte de Vet en Ellen Swaenen willen ook weer graag op het ereschavotje. Dat wil vast ook Marlies Beckers en andere vrouwen. In totaal staan 406 deelnemers aan de start (een record), waaronder 16 vrouwen. In de sporthal heerst altijd een geweldige sfeer als de mannen en vrouwen op de catwalk binnenlopen, onthaald door speaker Hans Cleemput. We gaan het volgen langs de kanalen van 3athlon.be, die de race haast live in beeld brengen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.