Nederlandse triatleten bereiden zich weer in Namibië voor op het nieuwe seizoen – WTJ 2756

DINSDAG – Een zeer jonge ploeg ditmaal voor de trainingsstage op de vaste verblijfplaats van de Nederlandse triatleten in Namibië. Gisteren vertrokken en carnaval en koude omstandigheden mijdend, gaan zes toptalenten zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Van 6 februari tot 2 maart verblijven ook de NTC-atleten Mitch Kolkman, Hidde Mollee, Niels van Lanen, Luna de Bruin, Robin Dreyling en Ian Pennekamp met begeleiders Marcel Wouda en Jelmer van Waveren in Namibië voor een hoogtetrainingsstage. Bondscoach Jelmer van Waveren kijkt uit naar de trainingsstage. ,,Het is onze eerste stage dit jaar en we verwachten dat het een productieve en leerzame periode wordt.”

De selectie blijft ruim drie weken in Namibië, in dezelfde accommodatie als waar ook de para-atleten als Geert Schipper en Nico van der Burgt alsook Rachel Klamer en Richard Murray zijn. De dagen worden gevuld met trainingen en tot rust komen. De selectie is vrij jong waardoor de talenten hun rusttijd goed moeten benutten én indelen.

Jelmer: ,,We hebben een vrij jonge groep met atleten tussen de 18 en 21 jaar. Er zijn ook sporters mee die studeren, dus ze moeten daar ook rekening mee houden zodat ze kunnen focussen op hun studie. We zijn benieuwd wat het effect is voor de atleten om hier fanatiek te trainen en hoe ze daar zowel fysiek als mentaal op reageren. We monitoren het goed, want uiteindelijk staat de gezondheid van de atleet centraal. We kijken er naar uit om in optimale condities op hoogte te trainen en samen te zijn. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!’’

Andere voorbereiding

Andere toptriatleten als Maya Kingma, Barbara de Koning en Jorik van Egdom bereiden zich op andere locaties voor op het nieuwe seizoen. Maya bijvoorbeeld was op Lanzarote.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.