Els Visser doet gooi naar nóg een Europese titel: sterk veld op EK Ironman Hamburg, maar gezien het voorseizoen liggen er grote kansen voor Els – WTJ 3343

DONDERDAG – Els Visser heeft al een Europese titel op zak. Verdedigen kan ze die wederom in Almere, zo’n beetje de enige kandidaat bij Europe Triathlon nog voor een EK lange afstand. Er is ook een Europese titelstrijd bij Ironman. Jarenlang was dat in Frankfurt, maar net als bij het WK zijn de mannen en vrouwen tegenwoordig gesplitst. Frankfurt houdt een van beide sexes, dit jaar zijn dat de mannen. Het vrouwen-EK is ook in Duitsland, namelijk Hamburg. De wedstrijd, die vorig jaar werd overschaduwd door het fatale motorongeval is nu op 2 juni aanstaande. En Els – want daar begonnen we dit verhaal mee – is daar bij.

Zo eenvoudig als in Almere vorig jaar krijgt ze het wellicht niet, want het neusje van de zalm op het gebied van lange afstandstriathlon komt bijeen. Wellicht daarom draagt Els in deze Ironman pas startnummer 9. De lijst wordt aangevoerd door de Britse vrouwen Kat Matthews en Fenella Langridge. Duitsland stuurt o.a. Daniela Bleymehl. Laura Jansen en Carolin Lehrieder. Denemarken heeft Maja Stage Nielsen en Zwitserland Joanna Ryter. Zweden brengt Sara Svensk in de strijd en de Fransen hebben Julie Iemmolo. Onze zuiderburen trekken de kaart Alexandra Tondeur, routinier in het vak. Voor de overwinning kan ook Jackie Hering genoemd worden, de Amerikaanse strijd uiteraard niet om de Europese titel.

Alles overziend behoort een podiumplaats zeker tot de kansen, gezien ook het formidabele voorseizoen waaruit Els vanuit Oceanië en Azië richting Europa is afgereisd. Ergens tussen al die successen door liet Els zich ontvallen dat ‘haar seizoen nu al geslaagd is en alles wat er nog bijkomt is meegenomen.’ Een week na het EK Hamburg is Els in eigen land te zien. Niet als triatlete, maar als ambassadrice van de Kindertriathlon Leidsche Rijn. Zou mooi zijn als de kids haar daar als tweevoudig Europees kampioene mogen verwelkomen!

 

Hieronder de complete startlijst.

Els Visser

 

Bib Number First Name Last Name Country Representing
F1 Kat Matthews GBR (United Kingdom)
F2 Fenella Langridge GBR (United Kingdom)
F3 Daniela Bleymehl DEU (Germany)
F4 Maja Stage Nielsen DNK (Denmark)
F5 Joanna Ryter CHE (Switzerland)
F6 Jackie Hering USA (United States of America)
F7 Sara Svensk SWE (Sweden)
F8 Laura Jansen DEU (Germany)
F9 Els Visser NLD (Netherlands)
F10 Elisabetta Curridori ITA (Italy)
F11 Julie lemmolo FRA (France)
F12 Carolin Lehrieder DEU (Germany)
F13 Alexandra Tondeur BEL (Belgium)
F14 Kristin Liepold DEU (Germany)
F15 Margrit Elfers DEU (Germany)
F16 Rebecca Anderbury GBR (United Kingdom)
F17 Katharina Wolff DEU (Germany)
F18 Stephanie Wunderle DEU (Germany)
F19 Maria Florencia Diaz Philippi ARG (Argentina)
F20 Henrike Guber DEU (Germany)
F21 Dimity-Lee Duke AUS (Australia)
F22 Line Borsinski DNK (Denmark)
F23 Fabia Maramotti ITA (Italy)
F25 Katrine Grcesb0II Christensen DNK (Denmark)
F26 Sabrina Roth DEU (Germany)
F27 Annika Timm DEU (Germany)
F28 Hannah Arlom DEU (Germany)
F29 Cathrine Sand DNK (Denmark)
F30 Sabrina Exenberger AUT (Austria)
F31 Erin Schenkels CAN (Canada)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.