BREAKING NEWS: Geen Ironman Maastricht! Ironman Group neemt Extra Leisure de licentie af

VRIJDAG – Was het vorige week nog Challenge, die met Montpellier in de problemen kwam, vandaag is bekend geworden dat Ironman haar wedstrijden in Maastricht moet afblazen. Het staat tot dusverre als volgt op social media. Wordt vervolgd, de reacties nemen we later ook mee. Over teruggave van inschrijfgeld staat nog niets vermeld, wel de mogelijkheid mee te doen aan de Ironman 70.3 West-Friesland, maar dat zal voor veel atleten een schrale troost zijn.

Today, The IRONMAN Group announced the termination of the license agreement with Extra Leisure B.V to operate IRONMAN events in the Netherlands. Despite all efforts from the parties involved, it has not been possible to find a suitable way forward for the partnership.
As a result of this unfortunate situation, regrettably, the 2023 IRONMAN® 70.3® Maastricht-Limburg, 5150® Maastricht-Limburg and 4:18:4 Maastricht-Limburg triathlon events originally scheduled for 4 – 6 August 2023, will not be able to take place and will be discontinued.
We understand the disappointment caused by this news. All registered athletes to these events have been sent a communication including options for their entries.
The IRONMAN 70.3 Westfriesland triathlon event weekend scheduled for 23 – 25 June 2023 will continue as planned with The IRONMAN Group taking over the event operation to reduce the impact on registered athletes hoping to race in the region.
Als je de berichten van wedstrijden op dit level leest, dan ben ik blij dat we in mijn dorp maar gewoon een ‘ouwe-jongens-krentenbrood’-wedstrijd organiseren. Zo komen ze met veel tam-tam naar je toe, organiseren er een aantal jaren een wedstrijd met de autochtone bevolking langs de zijlijn en dan zijn ze weer weg.
Extra Leisure kocht een paar jaar geleden van Ironman de licentie om races in Nederland te organiseren, maar kennelijk kunnen ze dat net zo makkelijk weer terug pakken.
Het zou me niet verbazen als de Challenge Family binnenkort op de stoep staat van de Limburgse hoofdstad en er weldra een Challenge Maastricht komt. Krachtenbundeling heet dat. Als triatleet zou ik er tureluurs van worden. Maar ja, de labels Ironman en Challenge zijn in de loop der jaren ‘heilig’ verklaard. Wie zijn wij om de Hawaii-droom (of is het Nice tegenwoordig?) te verstoren?
Hoe dit verder afloopt? Geen zinnig woord over te zeggen.
Wim/Ruud (in betere tijden nog gespeakerd in de schoonste stad van ons land)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.