Crossduathlon Retie: winst voor Diede Diederiks, moeder Joekie derde op sprint; Justin Steenkamp tweede zwelo Maaseik – WTJ 2789

MAANDAG – Twee crossduathlons in eigen land, maar Diede Diederiks koos voor een soortgelijke wedstrijd bij onze zuiderburen. Daar hadden de Belgische vrouwen niet van terug, want de Rotterdamse opende het seizoen 2023 met een glansrijke overwinning. Met een reuzenvoorsprong bovendien, want pas tien minuten na Diede volgde de tweede vrouw. Dat was Stefanie Adam, toch ook niet de eerste de beste. 1.32.17 uur voor Diede, 1.42.30 voor Stefanie, voormalige agegroup winnares op Hawaii. De nummer drie was Anneleen van der Schoepen.

Diede superieur

Het moge duidelijk zijn: Diede was op alle onderdelen oppermachtig. Het familiesucces werd trouwens compleet gemaakt met de derde plaats van haar moeder Joekie de Hoog-Diederiks op deze populaire sprint crossduathlon. Het was niet de eerste Nederlandse zege in tien edities Retie, want in 2020 won Judith Visser hier ook al.

Thibaut nu wel voor Tim

Bij de mannen waren de rollen ten opzichte van de editie 2022 omgekeerd. Toen boekte Tim van Hemel zijn tweede zege in deze wedstrijd door Thibaut Desmet te verslaan. Dit keer was Thibaut 54 seconden sterker/sneller dan Tim. De derde plaats ging naar Quinten Dewaele. Ook hier een sterke Nederlander aan de start, namelijk Geert van Kuijk. Maar de winnaar van de crossduathlon Etten-Leur moest ditmaal toch elf Belgen voor laten gaan. Hij finishte als twaalfde op ruim zes minuten van Desmet. Wouter Wuilmus, die in Etten nog genoegen moest nemen met een tweede plaats was nu vijf plaatsen sneller in Retie dan Brabander Geert van Kuijk. De sprint duathlon werd gewonnen door Kobe Neyens en Valerie Bakelants. De derde plek van Joekie de Hoog was ook meteen de winst F60.

Finishfoto.be

Triathlon Poperinge

Blijven even bij onze zuiderburen, want in Poperinge was al de tweede triathlon van het Belgische seizoen. Vorige week Diksmuide met zwemmen in het binnenbad en buiten verder, in Poperinge idem dito. De winst ging naar Victor Desender, die Wannes Vandenberghe en Arnout Douterlungne ruim voorbleef en als enige onder het uur bleef. De top drie bij de vrouwen bestond uit Emma Cottenie, Lotte Hertveldt en Annelien Verheye. Hier stonden geen Nederlanders aan de start.

Zwemloop Maaseik

En als we dan toch bezig zijn, ook maar even de zwemloop in Maaseik, Belgisch Limburg meenemend. De winst aldaar voor de Belg Stef Verachten, die Eerselaar Justin Steenkamp met drie seconden versloeg. Brons ging naar Arne Vermeire. Maastrichtenaar Alessandro Colucci eindigde zevende. Snelste vrouw was Jelle Schillebeekx voor Kato Cornelis en Lotte Bloemen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.