Gelreman plakt ‘halve triathlon met fietsen-plus’ aan programma vast – WTJ 2794

ZATERDAG – De vierde editie van de Gelreman op 26 augsustus wordt een bijzondere. Niet alleen is het door het wegvallen van Ironman Maastricht en de Frysman nu weer een van de zeldzame nationale wedstrijden over de volledige afstand, er komt ook een afstand bij.

Om 16 uur vanmiddag maakte de organisatie bekend dat er een tweede afstand bij komt. Zwemmen en lopen zijn vergelijkbaar met een halve triathlon, maar fietsend trekken de triatleten nog even door voor 120 kilometer.

Dus naast de 3,8/180/42-combinatie komt er dit jaar ook de 1,9/120/21-combi mogelijkheid. Zo hebben we dus een Gelreman 226 en een Gelreman 143.

Het deelnemersaantal blijft overigens op 200 staan. Dus mensen die nog dachten over een hele zullen snel moeten nadenken en inschrijven eventueel dus voor de kortere afstand. Daarvan gaat de inschrijving officieel zondagavond om 20.00 uur open. Op 4 juni is het voor beide afstanden parcoursverkenning in en rondom de Rijkerswoerdseplassen nabij Arnhem.

De Gelreman staat ook wel bekend als ‘De Strijd Tussen De Rivieren’.

Op de Nederlandse kalender prijken feitelijk nog 3 heles: 13 mei de Holland Extreme Triathlon Amersfoort, 26 augustus Gelreman Elst/Arnhem, 9 september Challenge Almere.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.