Chris Curtin doet dubbele triathlon op Curacao en haalt veel geld op voor Kinderkankerfonds en ‘Almere’ supportert – WTJ 2821

MAANDAG – Trikipedia heeft veel volgers op de Nederlandse Antillen, vandaar dat we daar ook altijd tri-berichten maken. Een hele triathlon op Curacao; dat was nog nooit voorgekomen. Chris Curtin besloot op 1 april (geen grap) de stoute schoenen aan te trekken en vanaf hoofdstad Willemstad maar meteen aan een dubbele ultra triathlon te beginnen. Zijn uitdaging: 7,6 km. zwemmen, 360 km. fietsen, 84 km. lopen. Niet zo maar voor de prestatie, vooral het goede doel: het Ronald McDonald House Charities Kinderkankerfonds. Daarnaast was het een eerbetoon aan de moeder van Chris: Judith ‘TuTu’ Curtin, die overleden is aan kanker.

Zijn actie leverde maar liefst 20.300 Fls. op, waarmee Chris al heel dichtbij het doel van 22.000 is gekomen. Dat streefbedrag slaat ook op TuTu (2,2) oftewel ‘grandma’. Chris is geboren op Hawaii, de nicknam Tutu had voor hem een speciale betekenis. Chris begon aan de Brisa do Mar Caracasbaai met zwemmen. Daarna de lange fietsrit nabij Sentro Deportivo Korsou. Het was verre van eenvoudig, want meteen al bij aanvang ging het regenen en was er veel wind, waardoor hij bij het fietsen drie uur achter kwam te liggen op het schema. Gelukkig was er een groep vrienden en fans, die hem gedurende de triathlon/deze speciale missie aanmoedigde. Onder hen ook de Almeerse echtparen Rens en Roely van Grinsven en Teun en Tilly Leendertse, die hun vakantie doorbrachten op de Antillen.

Op de tweede dag, 2 april, had Chris de 84 kilometer lopen voor de boeg. De eerste onderdelen waren goed verwerkt, het lopen begon goed al werd het wel steeds zwaarder. Bij kilometer 19 hield hij even stop bij Rens en Roely, inmiddels goede vrienden van elkaar. Roely: ,,Chris had wel last van zere benen en hij raakte ook uitgedroogd. Leden van de triathlonclub en de organisatie liepen telkens stukjes met hem mee. Maar vanaf dat punt moest hij nog zo’n negen uur.” Er waren ook emotionele momenten, want Chris kende uit het verleden Dick en Patricia van Doorn ook goed. ,,Dick en Chris kwamen elkaar op Curacao vaak tegen bij trainingen en wedstrijden. Wij hebben in memory of Dick en Patricia van Doorn natuurlijk ook een donatie gedaan.”

 

Vele kilometers verder was de medische staf bij hem en werd hij op 62,4 kilometer gesommeerd te stoppen. Op 22 kilometer lopen na had hij deze loodzware dubbele triathlon volbracht. Chris had zich mentaal enorm goed voorbereid en zijn motivatie om zo veel mogelijk geld in te zamelen had hem ver gebracht. ,,Bij tegenslag altijd blijven knokken. Dat heb ik willen uitdragen met dit evenement.” aldus Curtis, die na afloop al weer snel bij zijn positieven was.

Het bedrag was al geweldig, maar doneren kan nog steeds via de link: https://rmhc-curacao.org/chris-curtins-double-ironman-fundraising-event/

Het voor de Antillen bijzondere evenement werd mogelijk gemaakt dankzij: LABdeMED, Mangusa Hypermarket, CrossFit Willemstad, VistaBike, Hoka, KLM Marathon, HiltonHead Running Company, Kome Restaurant, Central Bank, FDDK, Critical Communication Caribbean,Brisa Do Mar, BIKE Studio Curaçao, Vreugdenhil, Safetti, EMoore.

Volgende week wordt het totaalbedrag bekend gemaakt en overgemaakt aan de Ronald McDonald House Charities Curacao Foundation.

Foto’s: Rens van Grinsven (rechtenvrij)

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.