Speakerscorner: Triathlon Oud Gastel 2023 – ik kijk er naar uit omdat het speciaal is!

Langzamerhand gaan we naar HET weekend , althans voor mij persoonlijk dan. Natuurlijk zijn er wedstrijden met grotere deelnemers aantallen , meer internationale allure en al mijn klussen voor Eurosport, waar ik naar uit kijk
Maar iets maakt het dat de Triathlon van Oud Gastel voor mij super speciaal maakt. In de afgelopen jaren mijn rol, naast speaker, als bestuurslid van de organisatie , maar sinds afgelopen jaar (geen bestuurslid meer, maar meer ondersteunende rol)  het feit dat dit de enige wedstrijd is, waar ik met mijn maatje Wim van den Broek nog aan de microfoon sta.

Voor mij persoonlijk is dat HET IETS van Brabants Mooiste voor dit jaar, zoals de wedstrijd in Gastel door vele atleten genoemd wordt, dat het meest bijzonder maakt. Historisch de race in Holten waar Wim zijn micro aan de wilgen hing, voor ons beiden een einde aan een tijdperk van ruim 30 jaar samen speakeren.
Het gaat in het vak speakeren wat ons betreft niet om ons of feest tijdens een finish, al denken verschillende collega’s en organisaties daar ander over, maar het gaat om de finishende triathleet. Hem of haar hulde geven over de geleverde prestatie en ik denk dat wij daar jaren lang de juiste combi in waren.

En laten we dat SAMEN in Oud Gastel weer eens gaan doen op 24 juni!

Zoals het wat ons  betreft hoort, bij iedere finisher een verhaaltje, even iets persoonlijks, dat gevoel van elkaar kennen en waarderen, over en weer. Gewoon op zijn Brabants, gezellig, thuis voelen en de waardering ten opzichte van de prestatie uitspreken, op welk niveau dan ook.

Al talloze jaren staat de triathlon van Oud Gastel  garant voor echte persoonlijke aandacht, vanaf het moment van de inschrijving tot de after party (de fameuze BBQ) en het is ons gegeven dit vocaal te mogen omlijsten.

Wim en ik kijken er naar uit, we hebben er #zinaan om al die atleten aan de finish te mogen begroeten in Oud Gastel. Slechts 1 x misten we ons Wimme aan de finish, het jaar dat hij zo nodig een EK moest speakeren in Madeira. Van die keuze heeft hij nog steeds spijt.

Het is een beetje zoals een optreden van Hessel, voor zijn optreden moet je naar Terschelling. Wil je ons samen nog eens actief zien als speakersduo moet je jaarlijks naar Oud Gastel. En inschrijven voor Oud Gastel is nog steeds mogelijk, dus dat is een kans 🙂

Ik vroeg Wim naar zijn gevoel met Gastel op korte termijn : Stiekem ben ik wel benieuwd of ik het kunstje nog niet verleerd ben. Tegelijkertijd kijk ik reikhalzend uit naar de komst van al die vrienden en bekenden uit het triathlonwereldje, nu eens niet in Holten maar in mijn eigen Gastel!

In de toekomst wil men in Holten eens in de 5 jaar  een reünie-serie gaan organiseren, hoorde ik in de wandelgangen. Het succes van de Wim van den Broek-serie aldaar en vooral het plezier onderling bij de atleten en belangstellenden was dermate groot dat een soortgelijke serie perfect past bij de organisatie. Vraag dan is natuurlijk wel of we de pensionado zo ver krijgen om ook dan weer de micro in de hand te nemen.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.