Australische zege bij de junioren in European Cup Holten; Rick van der Knaap achtste – WTJ 2946

VRIJDAG – De mannenrace bij de junioren verliep na de moeilijke start in Holten wel vlekkeloos. De overwinning ging naar de Australische junior Jack Crome. De jongens van Down Under deden het goed, want zes seconden later volgde de Nieuw-Zeelander Benjamin Alrey. Brons ging naar de Est Gregor Rasva.

Waren bij de juniores Aniek Mars en Sonja de Koning welhaast zeker van een medaille, bij de jongens was het 1.39 minuut wachten vooraleer Rick van der Knaap als achtste over de finish kwam. Hij was daarmee beste Nederlander. Nationaal kampioen Joran Stobbe eindigde twaalfde. Daarna volgden Siwar Kool op een twintigste, Julian Broodman als 21e en Moshe Iseger op een prima 23e plaats. Vervolgens Noel Sterk als 30e, Jesper Boets als 39e en Wybe Vermeulen als 41e. De laatste twee Nederlanders waren Lars van Zessen als 45e en Bjorn Engel als 47e op een veld van 52 atleten. De laatst aankomende was de in Limburg opgroeiende Italiaan Alessandro Colucci.

Crome kwam reeds als eerste uit de Domelaar. Bijna een minuut later was Joran Stobbe als 23e beste Nederlander. Op de fiets ontstond een kwartet als kopgroep: Crome, Alrey, Rasva en Thomas Feldmann, een tweede Australiër. Op dat nummer fietste Rick van der Knaap het hardst van allemaal, zodat hij met Joran, Julian en Moshe in de achtervolgende groep terecht kwam. Rick en Joran liepen vervolgens de tiende looptijd, waarmee ze slechts een 20-tal seconden verloren in het bekende secondenspel zoals dat bij sprintafstanden vaak het geval is.

Morgen gaat hier in Holten het programma verder met de elite-races. Om 12.30 uur de vrouwen met zesvoudig winnares Rachel Klamer, om 13.30 uur de mannen met haar echtgenoot Richard Murray. Beiden dragen het startnummer 1.

Wat opvalt in het finishterrein is dat het blauwe tapijt niet de hele Kalfstermansweide meer beslaat. In het verleden struikelden nogal wat deelnemers over de kleine verhogingen in het wegdek, die door het enorme blauwe laken niet goed zichtbaar waren. Nu is alleen in de laatste meter het bekende World Triathlon-blauw gelegd.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.