Geen vlekkeloze opening van triathlonweekend Holten: Meike Regeling wint – WTJ 2945

VRIJDAG – De triathlonorganisatie Holten mag dan teren op jarenlange internationale ervaring, vanavond ging het toch mis. In de juniorenwedstrijd meisjes werd de hele kopgroep van 17 juniores rechtdoor gestuurd, waar ze een afslag moesten nemen. Dat betekende dat ze niet aan de volledige afstand kwamen – 1 ronde te weinig – en daarmee feitelijk allen gediskwalificeerd. Erger nog: kansloos voor een klassering.

Vervolgens kwam op de verkeerspost de regelaar tot het besef dat de triatletes door moesten voor nog een ronde. Dat waren in dit geval Meike Regeling en Yke Spelde. Plotseling kwamen zij, die geen aansluiting met de kopgroep hadden aan de leiding te liggen en ook bij het lopen bleven Meike Regeling en Yke Spelde degenen, die vooruit bleven en zo de plaatsen 1 en 2 toebedeeld kregen. De andere 17 triatletes tekenen inmiddels protest aan, dus afwachten wat de officiële uitslag gaan worden.

Pijnlijke start van mooi triweekend

Jammer, jammer. Zeker ook omdat alle ogen gericht zijn op een wedstrijd als die van Holten. Nooit in 37 edities liep er 1 schakeltje mis, maar nu kon de triathlon Holten geen pijnlijker start hebben dan deze. Natuurlijk herpakt de organisatie zich nu snel en gaat het bij de junioren jongens zo dadelijk goed. En natuurlijk keek Meike Regeling enigszins beduusd toen ze het finishlint omhoog haalde. Maar ja, zij was wel de eerste die het hele parcours heeft afgelegd….

Onderaan de uitslag aan de finish met de Australische Rhianna Hepburn, Aniek Mars en Sonja de Koning als aanvankelijke top drie. Ook Merel Veltman bevond zich in de kopgroep. Aan de finish was Merel de nummer acht en eindigde Femke Scheepers als 16e. Maar die uitslag ligt nu ter discussie. Benieuwd wat de jury gaat doen. Wijzen zij hen aan als podiumwinnaars of worden het toch Meike en Yke.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.