World Cup Yeongdo voor Hojo en Koch; Donald 28e; EK sprint junioren: Sonja de Koning 17e als beste Nederlandse – WTJ 3005

ZATERDAG – De World Cup in het Zuid-Koreaanse Yeongdo is vannacht (Nederlandse tijd) gewonnen door de Japanner Takumi Hojo. Bij de vrouwen was topfavoriete Annika Koch iedereen te vlug af.

Hojo was de betere loper ten opzichte van de Brit Max Stapley (vorig weekend nog zilver op Mixed Realy met TeamGB in Sunderland) en de Duitser Valentin Wernz. Donald Hillebregt eindigde in de middenmoot op een 28e plaats. De Nederlander deed daarmee wel iets beter dan in Hamburg en Sunderland, maar de puntjes bijeen sprokkelen is nog best een lang verhaal.

Stapley en de Canadees Longcroft-Harris kwamen als eersten uit het water. Hojo lag daar zesde, Donald kwam als 29e aan de kant op 23 seconden van de leiders. Op de fiets ontstond een kopgroep van elf en een tweede groep met Donald daar ruim een halve minuut achter. De voorsprong werd niet groter, maar ook niet kleiner. De Japanner Tajumi Hojo liet de derde looptijd noteren, twee mannen uit de achtervolgende groep waren sneller maar niet bij machte om nog voor het podium in aanmerking te komen.

Annika Koch was een klasse apart bij de vrouwen. Zij bleef de nummer twee, de Slovaakse Romana Gajdosova, zestien seconden voor. Derde was de Bermudaanse Erica Hawley. Hier verschenen geen Nederlanders aan de start.

In het Turkse Balekisir is het EK supersprint voor junioren achter de rug. De winst ging naar de Portugees Joao Nuno Batista, die ook in Hamburg op het EK sprint al de beste was. Man met mooi verhaal, want hij vloog ’s avonds terug naar Lissabon, waarop ze hem daags erna nodig hadden voor het Portugese elite-team bij de Mixed Relay. Dus nam ie het vliegtuig weer terug.

Zilver ging naar de Hongaar Zalan Hobor en brons naar Euan de Nigro uit Italie. Geen Nederlanders in de A-finale. In de B-finale werd Rick van der Knaap 15e. Joran Stobbe haalde de finish niet.

Ook geen medailles voor Nederland bij de meisjes, waar Sonja de Koning 17e en Aniek Mars 22e werd. Er was wellicht op meer gehoopt bij met name Aniek. Maar ach, de boog kan ook niet elke week gespannen staan. De titel ging naar Ilona Hadhoum uit Frankrijk. Zilver was er voor Bethany Cook van GB en brons voor de Spaanse Alejandra Segui Soria.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.