Challenge-kalender 2024 groeit nog steeds, nu weer met Amerikaanse race over korte afstanden – WTJ 3158

WOENSDAG – Kijk, dat is nog eens handig van de Challenge Family. Alle races van 2024 op 1 poster. Mooi overzichtelijk en al met al toch al een indrukwekkend rijtje races. Eentje waar deze week nog en Amerikaanse wedstrijd aan toegevoegd is. Want naast Challenge Cap Quebec komt er nu ook Challenge New Jersey State bij.

Wedstrijddata 20-21 juli 2024, dus nog een Challenge-vrij weekend. Of de race al meteen veel Europeanen zal trekken is afwachten: het gaat namelijk om wedstrijden over de korte afstand. Dus geen middle of long distance. Dat is ook zo in Barcelona en Istanbul klaarblijkelijk. De wedstrijd heeft al enige geschiedenis en haalde dit jaar al het level van 3500 deelnemers. Afhankelijk van het prijzengeld zullen de toppers onder de pro’s wellicht de oversteek maken. De Amerikanen hebben er een thuiswedstrijd bij en toch eentje waar kwalificatie voor The Championship Samorin mogelijk is.

Ook Geraardsbergen staat nog op de kalender. De triathlon zal daar met alternatieven ingevuld worden, omdat buurgemeenten geen toestemming geven voor het fietsparcours.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.