Super League Triathlon kan korter: Supertri is de nieuwe merknaam; maar waar zijn die races? – WTJ 3223

DINSDAG – Om de radiostilte niet al te lang te maken, lanceerde Super League Triathlon vorige week een nieuwe, kortere naam: Supertri. Interessant, maar daarmee weten we eigenlijk nog niet veel meer.

Want in tegenstelling tot World Triathlon, PTO, Ironman, Challenge, XTerra en de Nationale Federaties heeft Supertri voor 2024 nog geen kalender gepresenteerd. Nog geen Londen, Toulouse, München, Malibu of Neom. Om maar even een paar locaties te noemen waar in voorgaande jaren het SLT-circus neerstreek.

Hamilton Island

Supertri heeft de intentie ’to Inspire The Competitor In Everyone.’ De eerste races dateren van 2017: Hamilton Island. Daarna volgden 30 SLT-evenementen. Het was initiatiefnemer Chris McCormack bij aanvang te doen om meer spanning, meer entertainment, meer spektakel in de triathlonsport te brengen. Dat doet hij samen met zijn Belgische compagnon Michael d’Hulst in flitsende formats op zeer compacte parcoursen in de centra van bijzondere plekken op de wereld. Macca en d’Hulst zeggen dat de naamsverandering nodig was om de verdere groei van hun formule in te vullen.

Fastest on the planet

Verder vallen er superlatieven als ’the fastest, most tactical, technical, entertaining and innovative triathlon formats on the planet’. Allemaal leuk en aardig, maar triatleten willen uiteraard weten wanneer ze in actie moeten komen. De Supertri-kalender dus. We lezen wel dat agegroupers op de Chicago triathlon, de Legacy Long Beach Triathlon op het Olympische parcours van Los Angeles 2028 en de New York City triathlon in actie kunnen komen onder het label Supertri, maar waar de pro’s in de bekend Supertri-pakjes en met de teams hun wedstrijden in 2024 gaan doen is nog onzeker.

Twee woorden komen om de haverklap terug in de persberichten van Supertri: inspiratie en entertainment. Wij raken pas echt geïnspireerd als we weten waar het allemaal te doen is in 2024!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.