Costaricaans/Mexicaanse winst IM 70.3 Can Capa; Cannes international; Zuiderbuur-wedstrijden – WTJ 3307

MAANDAG – Het is een sport van Ironman om in zoveel mogelijk landen een race te hebben. Zondag kwam daar ook de Dominicaanse Republiek bij. Misschien niet direct een land waar je bij triathlon aan denkt, maar de aantrekkingskracht van Ironman werkt overal. Ook hier in Can Capa 713 deelnemers, nog geen Nederlanders.

IM 70.3 Dominicaanse Republiek

De winst ging naar de Costaricaan Javier Figueroa Negron in 4.11.24, zeven minuten later was daar Jose Saenz uit Guatemala. Hij mag gerust de triathlonpionier van Midden-Amerika genoemd worden, was er al bij begin jaren negentig. Brons ging naar zijn landgenoot Juan Carlos Sanchez. Bij de vrouwen won de Mexicaanse Alina Hanschke in 4.32.28 uur. Liefst 24 minuten duurde het vooraleer Brenda Schaupp zich bij de winnares vervoegde. De nummer drie bleef nog net binnen de vijf uur: Isabella Acosta-Rubio uit Venezuela.

Cannes voor Viain en Sicot

In Zuid-Europa is het seizoen inmiddels volop begonnen, wij wagen ons komende zaterdag in het open wat van Brouwersdam. Nu nog koeltjes, maar daar gaat de komende dagen verandering in komen. Later meer hierover. Eerst naar Cannes, de mondaine badplaats in Zuid-Frankrijk. De internationale halve trok dit jaar 427 deelnemers. De winst was voor de Fransman Simon Viain in 4.02.36. Kevin Rundstadler uit Duitsland werd – net als vorig jaar – tweede. Het was erg spannend, tussen beide rivalen zat slechts 14 seconden. De Fransman Thomas Navarro eindigde als derde, oud-coureur Laurent Jalabert was niet alleen snelste M50, hij finishte zelfs als tiende overall.

Marion Sicot was snelste vrouw in 5.07.52 uur. Anaelle Jodry en Lea Vieljeuf volgden op zes minuten. De Nederlandse finishers staan hieronder.

ZONDAG 28 APRIL: INT. HALVE VAN CANNES (FRA)
M:
109.Hugo Hermans 5.11.38 (10e M20)
171.Geert Wensink 5.31.15 (26e M35)
183.Vincent Haas 5.34.01 (29e M35)
220.Benji Wensink 5.45.02 (14e M20)
325.Scott den Otter 6.33.28 (63e M25)
V:
18.Ines de Poorter 6.01.53 (3e F20)

Belgische wedstrijden

Nog wat nagekomen wedstrijdjes. De zwemloop Aarschot werd gewonnen door Nelis Pex en Deborah van Gossum. De zwemloop van Zottegem was een prooi voor Jan de Clercq en Tineke van Biesen, allen Belgen vanzelfsprekend. De Inofec triathlon van Tielt mocht als winnaars Siebe de Winter en Emma Cottenie begroeten. Hun duathlon ging naar Antonio Hernaert en Lisa Isebaert.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.