Sam Long en Paula Findlay pakken eerste seizoenszege in Ironman 70.3 St. George – WTJ 3312

ZATERDAG – We hebben de wedstrijd niet gevolgd, op een avond als deze is het tijd voor bezinning en herdenken. Inmiddels wel de uitslagen gezien van Ironman 70.3 St. George gezien en daaruit bleek dat Sam Long de race wederom aan zijn zegekar wist te binden.

Na wat tweede en derde plaatsen vond de Amerikaan het tijd worden nu eens als eerste het finishlint aan te tikken. Zo’n 7,5 minuut na Sam Long stond Ben Hamilton uit Nieuw-Zeeland naast hem als nummer twee. De Fransman Antony Costes verdiende de derde plaats. Zijn snelle eindschot ging ten koste van Jackson Laundry. De Canadees werd nipt geklopt. De Zuidafrikaan Nicolas Quenet en de Oostenrijker Michael Weiss waren de volgende finishers.

Snelste vrouw was de Canadese Paula Findlay in 4.09.27 uur. Ellis Salthouse finishte op 2,5 minuut als tweede, Jacky Hering greep het brons. Net als Long was Findlay dit jaar nog niet aan winnen toe gekomen. Jeanni Metzler uit Zuid-Afrika, de Britse Kate Curran en de Amerikaanse Danielle Lewis schaarden zich eveneens tot de top zes.

Met 77 pro’s aan de start was ook deze Ironman 70.3 weer enorm bezet. Zulke grote pro-velden kom je vrijwel nooit tegen in de andere labels.

Nog twee Nederlanders deden mee aan deze Ironman 70.3 St. George. Dorien Butter finishte in de top tien van haar agegroup. Amsterdammer Paul van der Boor vloog ook even over.

ZATERDAG 4 MEI: IRONMAN 70.3 ST. GEORGE (USA)
M:
427.Paul van der Boor 5.51.43 (83e M35)
V:
88.Dorien Butter 5.36.14 (10e F25)

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.