EK paratriathlon Madrid vanwege slecht zwemwater omgezet in duathlon; titel Maurits Morsink – WTJ 2893

ZATERDAG – Gedoe over het zwemonderdeel in Nieuwkoop, maar ook in Madrid. Door de slechte weersomstandigheden van de laatste weken is het zwemwater – althans vandaag – niet geschikt. Het EK paratriathlon is daarom omgezet in een duathlon. De eerste wedstrijden op dit Europees kampioenschap tri/duathlon in Madrid zijn achter de rug en meteen al successen voor Team NL, want Maurits Morsink is de nieuwe Europees kampioen PTS2. Het was de derde Europese titel voor Maurits, na eerder in Tartu en Olsztyn ook al tot Europa’s beste triatleet in zijn klasse te zijn uitgeroepen.

Maurits versloeg de immer sterke Fransman Jules Ribstein met exact vier minuten. Op alle drie de onderdelen (run-bike-run) was de voormalig hockeyspeler uit Rotterdam de sterkste. De Italiaan Gianluca Vilori haalde op 4,5 minuut van Maurits brons.

Zilver was er voor Nico van der Burgt in de PTS3-klasse. Ook hij duelleert regelmatig met vaste rivaal de Spanjaard Daniel Molina. Het verschil aan de finish was ongeveer een minuut. Nico scoorde op alle onderdelen de derde nett0-tijd, hetgeen goed bleek voor een tweede plaats. Brons ging naar de Duitser Max Gelhaar.

Ook zilver was er voor Sanne Koopman in de PTS3-klasse. Het verschil ten opzichte van Elise Marc uit Frankrijk was wel groot: 20 minuten. Sanne liet wel de Finse atlete Liina Nuoranne vier minuten achter zich.

De titels gingen tot dusverre naar:

PTS2: Maurits Morsink (Ned) en Cecile Saboureau (Fra)
PTS3: Daniel Molina (Spa) en Elise Marc (Fra)
PTS4: Alexis Hanquinquant (Fra) en Marta Frances Gomez (Spa)
PTS5: Martin Schulz (Dui) en Claire Cashmore (Gbr)
PTVI: Antoine Perel (Fra) en Susana Rodriguez (Spa)

Dat alles brengt een leuke medaillespiegel tot dusverre met zich mee:

1.Frankrijk 4-2-3
2.Spanje 3-1-1
3.Nederland 1-2-0
4.Duitsland 1-2-1
5.GB 1-1-2
6.Oekraine 0-1-0
Portugal 0-1-0
8.Italie 0-0-2
9.Finland 0-0-1

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.