Kyra Meulenberg loopt na Anne Haug de tweede marathontijd op Lanzarote en wint Ironman – WTJ 3331

ZATERDAG – De stap naar een bestaan als pro heeft Kyra Meulenberg nog niet gemaakt. Toch zou ze niet misstaan in het eliteveld. Vandaag bijvoorbeeld, de dag waarop de Utrechtse de Ironman Lanzarote won bij de agegroupers. In een tijd, die haar ook de zesde plaats zou hebben bezorgd bij de pro’s. Komt tijd, komt raad.

Viel ze twee weken geleden nog uit op de Ironman 70.3 Venice-Jesolo, vandaag kwam voor de altijd spontane Kyra de sportieve revanche. Debuterend op de Ironman Lanzarote, zette ze de wedstrijd vroeg tijdens de afsluitende marathon naar haar hand. Als tweede had ze haar fiets terug geplaatst in de wisselzone, maar al na 5 kilometer nam ze de kop over van de Poolse Ewelina Wolos. Aan de finish was het verschil liefst 17.42 minuten. Na het zwemonderdeel lag ze nog derde op een minuut of tien. Maar dat verlies calculeert Kyra al veel langer in. Ze maakt zich daar niet druk meer om, vertrouwend op sterk fietsen en lopen.

Vierde Ironman zege

De overall-zege agegroup was uiteraard ook winst bij de F30. Na de wereldtitel Ironman in St. George 2022 en de  Ironmans Hamburg en Thun was het de vierde zege voor Kyra op de lange afstand. Ze wint dus veel, maar (nog) niet alles. In Kona wilde het nog niet lukken: 7e en 5e waren haar klasseringen daar. Maar ze is er in Nice opnieuw bij om te trachten een tweede wereldtitel te veroveren op haar favoriete afstand. Haar successenreeks begon allemaal met de Ironman 70.3 Maastricht in 2021, die ze bij verrassing won.

Na een marathon van 3.09.19 uur (hetgeen na Anne Haug de tweede beste marathontijd van de dag is!) kwam Kyra over de finishlijn. Ewalina Wolos volgde op 17 minuten en Gudrun Steiner uit Oostenrijk moest 24 minuten toegeven.

Alle Nederlandse finishers komen onderaan het verslag van WTJ 3329.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.