Niels en Joanne winnen Theta Triathlon; Woerden met Simon, Eline, Thijmen en Vief als winnaars – WTJ 3342

WOENSDAG – Na de Tri Hard Series Almere op Pinksterzaterdag stonden op Tweede Pinksterdag feitelijk nog drie Nederlandse wedstrijden op stapel. Helaas liep dat een beetje anders. In Woerden moest vanwege noodweer de wedstrijd vroegtijdig worden afgebroken. De run-bike-run in Eibergen ging jammer genoeg niet door. Het initiatief van o.a. Woest Sport om de Twentse Triathlon Tour nieuw leven in te blazen kwam nog niet goed van de grond. Ook de zwemloop in Enschede en de aquabike in Oldenzaal gaan om die reden niet door. Blijft over de bedoelde slotrace op zondag: Hof van Twente triathlon te Markelo.

Foto: Erik Kroon

Theta

Van Tweede Pinksterdag blijft over de Theta triathlon van Eindhoven, georganiseerd door de gelijknamige roeivereniging. Om die reden ook altijd veel roeiers aan de start, die eenmalig een uitstapje maken naar IN het water in plaats van EROP. Daar geen gekke weersomstandigheden zodat beide series konden worden afgewerkt.

Zwaaigat

De kwart triathlon met zwemmen in het Eindhovens Kanaal (waar normaal geroeid wordt) en het Zwaaigat, fietsen in de natuur van Stratum en Tongelre en lopen langs het kanaal werd een prooi voor Niels van Herwijnen en Joanne Maartense, een jaar eerder nog respectievelijk de nummers vijf en twee. Niels was pas als dertiende uit het water op drie minuten van Jeroen Feijs, maar dankzij de zesde fietstijd en de snelste looptijd (37.37) werkte hij zich naar voren en naar de overwinning. Eindtijd 2.07.32 uur.

Prima looponderdeel

Veertig seconden later was Job Reurink de nummer twee. Hij was achter Wouter Ruhcjaert ook als tweede aan de tien kilometer begonnen. Mark van den Broek pakte brons, dankzij een prima looponderdeel, waarin hij Ruhcjaert nog bijhaalde. Vijfde en zesde waren Koen Magnee en Bert Kennes.

Snelste vrouw was dus Joanne Maartense in 2.29.18 uur. Anderhalve minuut later volgde snelste op de fiets Evi Joosten en de derde plaats was voor de snelste zwemster Simone Hendrikse. Gwynny Hamilton kwam als vierde aan en Anika Reithaar was – net als vorig jaar trouwens – vijfde. Snelste trio was het team van Marc Franssen. De 1/8e afstand werd gewonnen door Bruno Ortiz Kessels in 1.08.29 en door Karin van Leersum in 1.12.29 uur.

Woerden ziet er 29 finishen

In Woerden haalden uiteindelijk 29 deelnemers van de kwart triathlon de finish, waaronder drie vrouwen. Opvallend is altijd hoeveel Woerdenaren meedoen aan hun thuiswedstrijd. Zestien van de 29 vertegenwoordigen de stad waar ook Esther Vergeer vandaan komt. De winnaar Simon den Braber is ook een trotste Woerdenaar. Hij won voor het derde jaar op rij.

Foto: Erik Kroon

Jeroen Frasa uit Zegveld volgde op gepaste afstand als tweede en Woerdenaar Chris Webb was de nummer drie. Daarna volgde Merlijn Gootjes als eerste master met direct erna leeftijdsgenoot Wouter Agterberg. Joren Kroon was de zesde finisher en vervolgens was daar al topmaster Frans van Heteren. Atleet Ivo Wouters moest een gigantische achterstand na zwemmen en fietsen goedmaken, maar met de snelste 10 km. tijd van 33.49 slaagde hij daar wel in.

Foto: Janneke de Kruijff-van Oort

Eline pakt dubbel

Eline Geschiere won zaterdag met haar Hellas 3-team de 2e Divisiewedstrijd in Almere en was maandag wederom succesvol met de winst in Woerden in 2.11.09 uur. Master Dominique van Dijk uit Maarssen was ruim vier minuten later de nummer twee en Marloes Voorhout uit Harmelen (gem. Woerden en lid van het plaatselijke AV Clytoneus) was derde en 29e overall. Daarmee de laatste die het parcours mocht voltooien. Snelste trio: De Kerels 1. De bedrijventrio ging naar QBTEC4.

Sprint wel volledig

De sprint atleten waren toen allemaal al binnen. De zeges waren voor het Goudse duo Thijmen Polman en partner Vivian Boijens. ‘Vief’ zoals ze in de uitslagen vermeld staat, was zelfs vijfde overal. Tussen Thijmen en haar zaten nog Marick Buteijn, Joppe Bakker en Martin Oostveen. Vivian liet Mila Jonkvorst en Mandy Beukers achter zich.

Foto: Janneke de Kruijf-van Oort

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.