Brouwersdam gaat virtueel: badmuts, startnummers en sportvoeding thuis gestuurd; Steun Kika – WTJ 1813

WOENSDAG – Je kunt natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten, omdat er zo weinig kan in deze tijd. Je kunt ook proberen alternatieven te vinden, die sporters/triatleten ten goede komen. Een compleet leeg voorjaar zonder evenementen, da’s ondenkbaar? Vond althans het team van Erik Peeman. Zij bedachten de virtuele versie van hun Triathlon Brouwersdam. De GO Virtual Brouwersdam dus. Wat het inhoudt, kunnen we de organisatie het beste zelf laten uitleggen:

Hoezo geen GO Triathlon Brouwersdam in het voorjaar?
De coronacrisis kan ons er misschien van weerhouden om samen de strijd aan te gaan op de Brouwersdam, het kan ons er echter niet van weerhouden om de uitdaging aan te gaan met onszelf!
Doe mee aan de GO Virtual Brouwersdam en daag jezelf uit, waarvandaan je maar wilt. Atleten kunnen zich inschrijven voor de Brouwersdam90 (1-79-10 km) en voor de kwart triathlon (1-40-10 km). Deelnemers kunnen vervolgens op 29 of 30 mei zelf de wedstrijd doen, op een plaats en tijdstip die jou uitkomt. Aan het einde van het weekend wordt het klassement opgemaakt op basis van de tijden die we doorkrijgen via Strava, en zo worden uiteindelijk de winnaars uitgeroepen. Uiteraard vinden we dat iedereen die gek (mogen we wel zeggen, toch?) genoeg is om hieraan mee te doen een winnaar is. Daarom zal er ook nog een verloting plaatsvinden onder alle deelnemers met gave prijzen, beschikbaar gesteld door onze sponsoren.
Elke deelnemer krijgt een rugnummer, badmuts en 226ers sportvoeding thuisgestuurd, om die echte ‘race feel’ weer even te mogen ervaren. De voorbereiding, het klaarleggen van de spullen, het opspelden van het rugnummer…wij krijgen bij het idee stiekem al weer een beetje kippenvel. Daarnaast krijgt elke deelnemer die de GO Virtual Brouwersdam succesvol afrond een aandenken thuisgestuurd.
Oh, en het beste van alles? Deelname is helemaal gratis! Mede dankzij onze fantastische sponsoren kunnen we jullie als deelnemer dit alles volledig gratis aanbieden. En mocht je toch iets willen bijdragen? Dan is er in de inschrijfmodule de optie toegevoegd om een bedrag te doneren aan KiKa.
Uiteraard vertrouwen we erop dat alle deelnemers zo eerlijk mogelijk meedoen aan deze virtuele wedstrijd, maar om daar zeker van te zijn hebben we toch wat regels bedacht:
– Alle drie de onderdelen van de triathlon (zwemmen – fietsen – hardlopen) dienen op dezelfde dag te worden afgerond.
– De drie onderdelen van de triathlon dienen in de originele volgorde te worden afgerond (dus: eerst zwemmen, dan fietsen, dan lopen)
– Alle onderdelen van de triathlon dienen individueel te worden afgerond.
– Het zwemonderdeel mag worden gedaan in een zwembad of buitenwater.
– Het fiets- en looponderdeel moet in één of meerdere rondes worden gedaan ( dus niet in één rechte lijn windje mee)
– Er mag maximaal twee uur tussen de finish van het zwemmen, en de start van het fietsen zitten.
– Er mag maximaal een half uur tussen de finish van het fietsen, en de start van het lopen zitten.
– Wisseltijd wordt niet meegeteld in het uiteindelijke klassement
– Deelnemers mogen starten wanneer ze dat het beste uitkomt.
– Alle deelnemers dienen lid te worden van onze Strava club (https://www.strava.com/clubs/gotriathlon)
– Alle activiteiten dienen te worden geüpload via Strava.
Best simpel, toch?
Aanmelden voor de GO Virtual Brouwersdam kan tot 22 mei via onze inschrijfmodule (https://kooptickets.shop/1049/Coronathlon-2021.html).
Overigens blijft de echte wedstrijdversie van GO Triathlon Brouwersdam natuurlijk ook gewoon op de kalender staan. Volgend jaar weer ergens in mei, maar ook dit jaar al op 25 september! Dus triatleten krijgen de unieke kans om twee keer de triathlon van Brouwersdam te beleven! Prachtig.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.