Conclusie: prachtig dagje Arena Games in ons land

Daarmee kon na een spectaculair dagje Rotterdam Topsport de balans worden opgemaakt. Jetze Plat en Marten van Riel wonnen na Londen ook in de Maasstad deze Arena Games. Sophie Coldwell klopte verrassend Beth Potter. Anna Godoy was zeker zo verrassend de nummer drie. De Spaanse komt uit een fameus triathlongeslacht. Geen podiumplaatsen dit keer voor de Nederlandse vrouwen (Rachel was in Rotterdam 2020 nog tweede). Maya Kingma deed beter dan bij de primeur in Rotterdam en stond in de eindstand vijfde. Rachel Klamer en Rani Skrabanja zagen hun namen als negende en tiende terug op het scorebord.

Prachtig weer buiten voor zoiets als een…triathlon

Ook in de buitenlucht waren er wedstrijden, zij het dan niet in Nederland. Jammer, want het prachtige weer leende zich eigenlijk al best voor een buitenwedstrijd. Is het nog geen open water triathlon, dan toch zeker een duathlon. Helaas, we moeten wachten. Fieldlabs Events houdt maar liefst 445 testevenementen, maar er zit geen enkele triathlon bij. Bovendien is er ook kritiek op het bedrijf, waar miljoenen in gespendeerd worden om te zien hoe alles werkt terwijl we over een paar weken de eerste versoepelingen krijgen en in juli mogelijk weer veel meer kan.