Eerste resultaten EK supersprint triathlon Olsztyn: Luna derde, Niels vijfde en Sonja negende; Mitch Kolkman zevende – WTJ 2325

VRIJDAG – Vandaag is het EK supersprint in het Poolse Osztyn begonnen. De eerste kwalificatieraces van de junioren zijn achter de rug. We nemen ze even door.

De Duitse Jule Behrens won de eerste reeks met de Zwitserse Nathalie Zwicky op een tweede en Ilona Hadhoum uit Frankrijk op een tweede en derde plaats. Sonja de Koning eindigde als negende. De tweede serie was voor de grote favoriete, de Zweedse Tilda Mansson. Tweede werd de Spaanse Elsa Pene Vicente en op een keurige derde plaats was het Luna de Bruin, slechts vijf seconden van de Zweedse vandaan. In de derde serie was de Slovaakse Margreta Vrablova weer goed op dreef. Ze won voor de Britse Bethany Cook en de Italiaanse Myral Greco. Merel Veltman kwam op een zestiende plaats uit.

De jongens dan. De eerste serie ging naar de Fransman Leo Fernandez. De Hongaar Zolan Hobor volgde hem op de voet en de Duitser Malte Kreibich eindgde als derde. Hidde Mollee was in deze serie goed voor een elfde plaats. De Brit Osian Perrin won de tweede serie met in zijn kielzog Pablo Isotton uit Frankrijk en opnieuw een Hongaar Gyula Kovacs. De derde serie ging naar Oosterbuur Fabian Schonke. De Brit Joe Sherman was de nummer twee en de Spanjaard Andres Prieto Villar liet de derde tijd noteren. Niels van Lanen deed het goed met een vijfde plaats.

Conclusie is dat Luna de Bruin, Niels van Lanen en – ternauwernood – Sonja de Koning morgen in de A-finales uitkomen en Hidde Mollee en Merel Veltman de B-finale.

In de middaguren kwam de elite/U23 in actie. Zelfde opdracht – 300 meter zwemmen-bijna 8 km. fietsen en 2 km. lopen. Bij de mannen ging de eerste heat naar de Portugees Ricardo Batista. De Italiaan Nicolo Strada finishte als tweede, de Duitser Simon Henseleit als derde. Mitch Kolkman zat er goed bij en finishte op een prima zevende plaats. Gjalt Panjer, invaller voor de geblesseerde Ian Pennekamp, stapte bij het fietsen uit. Serie twee was voor de Brit Izzard Barcaly. De Italiaan Nicola Azzano en de Azerbedjaan Rostislav Pevtsov (oud Europees sprintkampioen) plaatsten zich ook gemakkelijk. Victor Goene finishte vijftiende en komt zaterdag uit in de B-finale.

Dan serie 3. Valentin Wernz wint en zorgt ervoor dat de meeste Duitsers door zijn naar de finales. De Belg Erwin Vanderplancke gaat vlotjes als tweede mee door naar de finales en dat geldt ook voor de nummer drie, de Brit Daniel Dixon. Donald Hillebregt finisht als dertiende.

De vrouwen elite tenslotte. Een mooie oogst voor de Nederlandse vrouwen met drie gekwalificeerden voor de A-finale. De eerste serie leverde een overwinning op voor de Zwitserse Nora Gmur. Lisa Tertsch uit Duitsland eindigde tweede en Cathia Schar verblijdde de Zwitsers met plaats drie. Barbara de Koning kwam als 14e binnen, maar het was genoeg voor de grote finale. Dat gold niet voor Eva Cornelisse, die in deze reeks 19e werd en morgen uitkomt in de B-finale. De Duitse successen stapelden zich snel op, want in serie twee waren de nummers 1 en 2 Nina Eim en Lena Meissner. Marta Pintanel Raymundo zorgt ook voor voldoende Spaanse invloeden in de A-finale: ze liep naar de derde plek. Geen top tienklassering, maar wel finalisten was het Nederlandse duo in deze reeks: Rani Skrabanja als nummer elf en Kim van ’t Verlaat veertiende, net als Barbara dus. Morgen nog altijd alle kansen voor dit Oranje-drietal op een goede eindklassering, want ze komen in de A-finale uit.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.