Brit Jack Allison en Amsterdamse Linda Altelaar winnen Tri Amsterdam – WTJ 2457

ZONDAG – De vrij onbekende Brit Jack Allison heeft Tri Amsterdam gewonnen. Allison woont in Amsterdam, dus feitelijk was het een thuiszege. Grote namen ontbraken in de wedstrijd, hetgeen in elk geval kansen bood voor nieuwe sterren aan het firmament. Jacky Allison – paar weken terug nog zevende op de 111-Bilzen – deed 4.11.28 uur over de drie afstanden. Nicky de Beer uit Amsterdam eindigde 5,5 minuut later als tweede en de Belg Jo Zwaenepoel finishte weer 1,5 minuut later als derde. Het aantal Amsterdammers in de top tien was groot, want ook de nummers vier en vijf – Jaap Koetsier en Luuk Schellens – komen uit de hoofdstad.

Ardjan Sweerink nam de zesde plaats in waarop opnieuw twee hoofdstedelingen volgden: Jose Lozano en Jeremy Cornuau. Guur Reurink uit Duivendrecht en Guus Smit uit Utrecht maakten de top tien vol. De laatste was 25 minder snel dan Allison, die een kop-staart zege boekte. Snelste vrouw was Linda Altelaar uit Amsterdam in 4.50.25 uur. Dat had Iris Bosch kunnen zijn, ware het niet dat zij richting finishstraat verkeerd liep en kilometers te veel maakte, waardoor ze niet in de top drie eindigde. Jana Lehmann uit Bonn werd op twaalf minuten achterstand tweede en het brons ging naar Loes Overeem. In totaal deden 223 atleten mee. Voor heel veel triatleten is Tri Amsterdam een prima instap-wedstrijd voor het langere werk, want er waren nogal wat debutanten.

Thomas van Dop en Anna Koopmans wonnen de standaard afstand, de sprint-race ging naar Twan Berlijn en Noa Oldenhof. Ten opzichte van voorgaande dagen was het weer vandaag iets minder, maar dat maakte de sfeer langs de finish niet minder. Van de Tri Hard Series is dit de race, die verreweg het meeste publiek trekt. Getuige onderstaande foto. En dat maakt het een feestje op zich.

Foto: Tri Hard Series

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.