Mexicaanse winst in IM 70.3 Campeche; Luc en Linda grijpen zwemloop Bodegraven; Poperinge; Ayia Napa – WTJ 3254

DINSDAG – Behalve de Ironman van San Juan, Puerto Rico was er in Midden-Amrika nog een Ironman 70.3 en wel in het Mexicaanse Campeche. En waar Challenge helaas een race kwijtraakte in Chili, keert Campeche na vier jaar afwezigheid weer terug onder het Ironman-label.

Ironman 70.3 Campeche

Ook pro’s mochten mee doen in Mexico, maar met de almaar drukker worden kalender valt een flink startveld op de been brengen nog niet mee. In Campeche waren er tien mannelijke en tien vrouwelijke pro’s. De trefzekere winnaar was de Mexicaan Tomas Rodriguez Hernandez. Hij finishte in 3.56.35 uur, eerder won Rodriguez Hernandez al de Ironman 70.3 van Acapulco, maar dat was al weer drie jaar geleden.

Topfavoriet en routinier Michael Weiss uit Oostenrijk (woonachtig in de States) volgde op vijf minuten als tweede. Derde was de Fransman William Even, maar dat al op twaalf minuten. De thuisfavorieten waren bij de vrouwen eveneens sterk. Na 4.37.40 uur kwam Cecilia Sayuri Ramirez Alavez zegevierend over de streep. De Amerikaanse Rachel Olson was vier minuten later haar runner-up en Arlette Gonzalez volgde als derde. In totaal deden 917 triatleten mee, een mooi aantal. Hoofdzakelijk Mexicaanse en Noord/Zuid-Amerikaanse deelnemers. Maar toch ook hier weer twee Nederlanders, die kort na elkaar finishten.

ZONDAG 17 MAART: IRONMAN 70.3 CAMPECHE (MEX)
M:
237.Robert Wesselink 6.07.11 (31e M40)
V:
69.Ellen Knuvers 6.07.58 (7e F45)

Zwemloop Bodegraven

De zwemloop van TT Bodegraven was zondag ook. De winst op de 1/10-combinatie ging naar Luc Steijvers en naar Linda Punt. Voor Steijvers was het zijn tweede zwemloopzege na Leiderdorp vorig jaar. De man uit Zoeterwoude-Rijndijk was bijna twee minuten sterker dan Erik Doornbos uit Badhoevedorp. Twee 40-plussers overigens. Derde was de 37-jarige Amsterdammer Eduardo Centeno Nieves, waarmee aangegeven dat leeftijd er niet toe doet.

De Gouwse Linda Punt piekte ook op het juist moment en was in deze 22e editie bijna twe minuten eerder klaar dan Lisa Klaassen uit Delft. Brons ging naar Christel la Faille uit Moordrecht. Met twee keer 28 lentes en 33-jarige Christel lag de gemiddelde leeftijd bij het vrouwenpodium en stuk lager.

Ook de andere afstanden waren lekker bezet. TTB-er Jan Boot won de halve afstand evenals Melissa de Bruijn, die haar abonnement op deze zege verlengd. De kwart zwemloop ging naar Lars van Bergen en Florence Schijf en de jeugd op de mini-afstand leverde een Bodegraafs/Stolwijks succes op met resp. Luuk Noordergraaf en Laura de Groot.

Poperinge

In het Belgische Poperinge haalden ze zelfs de fiets er al bij voor een heuse sprint triathlon. Zwemmen uiteraard in een binnenbad. Tuur Lemmens won voor zijn landgenoten Pep Delvaux en routinier Peter Denteneer. Bij de vrouwen het Belgisch podium: Emma Cottenie, Laura Lemout en Hanne Maes. Geen Nederlanders aan de start alhier.

Ayia Napa

Met en 15-tal nationaliteiten en 70 deelnemers mag de Ayia Napa triathlon zich de meest bekende race op Cyprus noemen. De winst ging ook naar een Cyprioot: Andreas Yiafas in 4.19.39 uur. Zijn geduld werd beloond, want eerder finishte hij al eens tweede en derde. De Griek Anastasios Moustakis deed er bijna twee minuten langer over en de Brit Daniel Simpson zorgde voor een vol podium.

De Britten scoorden goud en brons bij de vrouwen met winnares Rebecca Waterfield als winnares in 5.02.21 en Claire Weston met brons in 5.20 uur. Daar tussenin na 5.08 uur de op Cyprus woonachtige Russin Anastasia Afonina.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.